Superliga Srbije

Aleksandar Filipović, defanzivac Partizana posle pobede protiv Voždovca: Gol za suprugu i sina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2024 10:21
Aleksandar Filipović, prvotimac Partizana MN Press
Aleksandar Filipović, prvotimac Partizana

Partizan je mnogo teže nego što se očekivalo savladao Voždovac na gostujućem terenu. Ipak, zahvaljujući golu Aranđela Stojkovića u drugom minutu nadoknade crno-beli su stigli do velika tri boda. 

Jedan od najboljih u timu iz Humske bio je i mladi Aleksandar Filipović. Pomenuti defanziva je inače bio i strelac drugog gola za crno-bele i to protiv bivšeg kluba. 

"Nisam nekoliko utakmica bio u timu, tako da je ovo bila šansa za mene. Znali smo da će biti težak meč, s obzirom da smo igrali na terenu sa veštačkom podlogom, gde nemamo prilike ni da treniramo. U prvom poluvremenu jesmo postigli gol, ali se nismo najbolje snašli. Ipak, najbitnije je da smo svi dali sve od sebe i da smo pobedili", istakao je desni bek crno-belih.

Partizan je poveo, ali je ekipa Voždovca stizala crno-bele do konačnog rezultata od 2:3. Ovo nije prvi put ove sezone da crno-beli do trijumfa stižu u završnici utakmica. 

 

 

„Uvek imamo snage, zato što verujemo u sebe. Verujemo u ovaj tim i znamo da uvek možemo da okrenemo utakmicu."

Pogodak protiv bivšeg kluba imao je i posvetu.

„Gol posvećujem supruzi i sinu. Dao sam gol posle prekida i veoma sam srećan".

Zanimljivo je da će se ove dve ekipe ponovo sastati sledeće srede u četvrtfinalu Kupa Srbije.

„Sada ćemo igrati na domaćem terenu, pa će biti lakše", objašnjava Filipović.

Voždovac je uspevao dva puta da se vrati u meč, ali je pobedu crno-belima doneo, ovaj put rezervista Aranđel Stojković, koji je u finišu zamenio upravo Filipovića.

"Jako je teško vratiti se u život posle primljenog pogotka. Obično snagu dobije ekipa koja izjednači, ali mi smo, ipak, pronalazili dodatni motiv, dodatnu snagu i uspevali da tri puta povedemo. Najvažnije je što smo upisali pobedu, bilo ko da je postigao taj pogodak - značilo bi. Jako važna pobeda, ali sada je fokus na utakmici protiv Novog Pazara", poručio je Stojković.