Superliga Srbije

Slobodan Tedić za "Fantazi triling": U Čarltonu sam bio osam sati u klubu, ne jer želim, nego zato što se tamo tako radi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 18:58
Slobodan Tedić MN Press
Slobodan Tedić

Fudbaler Čukaričkog, Slobodan Tedić, bio je gost u podkastu "Fantazi triling". On je ovu priliku iskoristio da otkrije mnoge interesantne detalje iz svoje, i dalje, mlade i perspektivne karijere.

Tedić je već nastupao za ekipu sa Banovog brda, koju je napustio 2020. godine, kada je prešao u Mančester siti.

"To je bilo nakon najbolje sezone u karijeri. Zvao me je menadžer i rekao mi da danas moram da briljiram, jer dolaze ljudi iz Mančestera da me gledaju. Ja sam dao gol u drugom minutu i taj rezultat je ostao do kraja, tako da čelnici Sitija nisu ni videli gol. Imali smo sastanak, sačekao sam vizu i potpisao ugovor".

Za prvi dolazak na "Etihad" vežu ga mnoga sećanja, toliko lepa da ih i dan-danas sa ushićenjem evocira. 

"Bilo je nezamislivo. Sećam se da nisam znao u koji klub idem, obradovao sam se. Kada sam otišao tamo, video 15 terena za trening, stadion ogroman, gledali smo utakmicu na kojoj je Aguero dao dva gola... Prvi dan sam ručao sa Sterlingom i Kansleom, sa kojima sam do pre par dana igrao na soniju".

Otkrio je da nije mnogo pričao sa čuvenim trenerom Žozepom Pepom Gvardiolom, koji prema Tedićevim rečima, ne posvećuje toliko pažnje mlađim selekcijama.

"Sreo sam ga odmah, imali smo zajedničku večeru. Poželeo mi je dobrodošlicu. Prve dve godine nisam radio pripreme za Sitijem, ali poslednje leto jesam, bio sam tamo tri meseca. Ostao sam da treniram sa U23, a ta ekipa trenira četvrtkom sa prvim timom. Ne priča puno sa 'klincima', ali je umeo povremeno da se našali".

Poznato je da u Engleskoj vremenske prilike nisu dobre... Posle početnog šoka prilagodio se na njih, kao da je odrastao pod sivim i kišnim nebom. 

"Živeo sam u Londonu i malo je depresivno. Nisam navikao na takvo vreme, ali oni jesu, ulice su krcate kada pada kiša kao da je 30 stepeni, oni idu u šorcu. Ja sam vikao da nisu normalni, ali onda sam posle godinu dana i ja tako počeo, prešlo je to ludilo i na mene".

Apostrofirao je Tedić i da je razlika između srpskog i inostranog fudbala i dalje velika.

"Ima mnogo razlika između našeg i inostranog fudbala, prva i najveća su uslovi. Ovde imamo mnogo talentovanih igrača. Da mi imamo to ovde, bio bi mnogo brži fudbal, što je još jedna razlika. Stranci su fokusirani na to što rade, ceo dan su u tome. U Čarltonu sam bio sedam ili osam sati u klubu, ne jer želim, nego jer se tamo tako radi. Trening, oporavak, masaže, animacije, ručak i tamo si veći deo dana, a to je treća liga Engleske".

Ostatak Tedićevog gostovanja možete pogledati u videu ispod.