Superliga Srbije

Daćemo sve od sebe za pobedu protiv veoma opasnog tima: Božidar Bandović optimista pred duel sa Čukaričkim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 18:02
Božidar Bandović, trener FK Vojvodina, očekuje puno od derbija s Čukaričkim MN Press
Božidar Bandović, trener FK Vojvodina, očekuje puno od derbija s Čukaričkim

Fudbaleri Vojvodine nalaze se u strašnom naletu, bezali su četiri pobede u Mozzart Bet Superligi Srbije, ali daleko su još od izlaska u Evropu na leto, pa im je važan svaki bod iz svakog preostalog meča, počev od sutrašnjeg derbija s Čukaričkim u Novom Sadu (18.30, TV Arena 1 Premium).

Poslednja izdanja daju pravo "lalama" da budu optimisti pred susret 28. kola nacionalnog prvenstva, ali daleko od toga da mu mogu sebi dozvoliti rezonovanje "lako ćemo". Bez obzira što je rival krizirao pre pobede prošlog vikenda. 

"Posle ove četiri uzastopne pobede, u kojima je ekipa igrala i veoma dobro i podigla samopouzdanje, očekuje nas teška utakmica protiv tima koji je individualno i timski veoma opasan. Ali, igramo pred našim navijačima na našem stadionu i obećavam da ćemo dati sve od sebe i uz pomoć sa tribina pokušati da dođemo do nove pobede. Treba da budemo opet disciplinovani i fokusirani do samog kraja. Neće biti lako, ali verujem u svoj tim i svoje igrače, posebno ako ponovimo sve dobre stvari iz prethodnih utakmica", rekao je Bandović.

 

 

Iskusni stručnjak želi da se njegova ekipa fokusira samo na narednu utakmicu i da ne razmišlja o duelu sa Čukaričkim sledeće sedmice, kada će sa pulenima Gorana Stanića imati posla u Kupu Srbije. 

"Čukarički je direktan konkurent, znamo da su nam rivali i u Kupu Srbije, ali nama je trenutno najvažnija sledeća utakmica. Ne razmišljamo ni o vikendu ni o duelu u Kupu. Ovo je prvenstvena utakmica i fokusirani smo samo na tri boda. Ima još mnogo utakmica da se igra. Znate i vi sami da su nas mnogi otpisali kada smo tri utakmice remizirali, a mi smo igrali dobro i imali atmosferu i to je došlo na naplatu. Imamo još tri meča do kraja i plej-of, tako da idemo korak po korak, najvažnije je da pobedimo sledeću i svaku narednu utakmicu. Na kraju ćemo dobiti što zaslužujemo, ali ovo nije ključna utakmica, jer imamo još mnogo da igramo do kraja sezone. Naravno da ćemo učiniti sve da dođemo do pete uzastopne pobede", istakao je Bandović.

Trener Vojvodine pohvalio je svoje igrače koji su prebrodili krizu, tokom koje je sve vreme verovao u njih.

"Bili smo svesni da zaslužujemo da pobeđujemo i kada nismo u tome uspevali. Igrači i ja smo svaki dan zajedno, znamo šta možemo. Što se tiče pritiska, oni su pokazali sada da su spremni za sve ovo što je pred nama, a to najbolje potvrđuju ove četiri utakmice. I dalje smo bez Radulovića i Gurama, ali možemo da računamo na sve ove igrače koji su izneli poslednje četiri pobede i siguran sam da će opet dati sve od sebe", zaključio je Bandović.

Kako će na "Karađorđu" na cru jedan drugom stati petoplasirani i šestoplasirani tim SLS, s identičnim bodovnim učinkom (43), ljubitelji fudbala nadaju se kvalitetnoj i uzbudljivoj partiji. 

Standings provided by Sofascore