Superliga Srbije

Meč od velike važnosti: Goran Stanić hvali Vojvodinu, ali želi sva tri boda u Novom Sadu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 17:32
Goran Stanić, trener FK Čukarički, optimista pred superligaški duel sa Vojvodinom MN Press
Goran Stanić, trener FK Čukarički, optimista pred superligaški duel sa Vojvodinom

U finišu osnovnog toka Mozzart Bet Superlige Srbije, fudbaleri Čukaričkog idu iz duela u duel sa direktnim takmacima za visok plasman na kraju sezone 2023/24, pa ih tako posle pobede na gostovanju Novom Pazaru, minulog petka, već sutra čeka meč na strani sa Vojvodinom (18.30, TV Arena 1 Premium).  

Novi trener Goran Stanić savršeno je svestan kritičnosti i važnosti trenutka za ekipu preuzetu od Gordana Patrića. Dobrih i slabijih strana izadanja u minulom 27. kolu, takođe. 

"Značila nam je pobeda protiv Novog Pazara. Pohvalio bih taj klub, njihovu upravu i sjajne navijače, nisu bez razloga u vrhu srpskog fudbala prethodnih godina. Bila je to tvrda utakmica, ali je i razumljivo s obzirom na veliki ulog. Spremali smo se upravo za takav meč, da odigramo bez mnogo rizika i da čekamo svoju šansu. Imali smo i malo sreće, Pazarci nisu iskoristili prvu šansu na startu, potom i u finišu prvog poluvremena", rekao je šef struke Čukaričkog Goran Stanić.

Imali su mnogo više šansi belo-crni u prvom delu igre, ali ih nisu iskoristili. Trebalo bi to korigovati u budućnosti. 

"Mogli smo meč da rešimo možda i u prvom poluvremenu, ali smo ostali do kraja stabilni i to je bilo najvažnije. Svaka čast i mojim igračima, i onima koji su počeli, i onima koji su dali doprinos sa klupe. Nemam niti jednu zamerku, ovo nam je veliki elan za dalji rad i za period u kojem nas čeka težak raspored. Moramo da osvajamo bodove ukoliko želimo da ostvarimo cilj".

Brzo su morali na Banovom brdu da zaborave meč protiv Novog Pazara i da se okrenu pripremi duela sa Vojvodinom.

"Takođe meč direktnih konkurenata za plasman u Evropu. Velika je stvar za naš fudbal kad utakmice imaju ovoliki značaj, ali to je bilo i očekivano kako se bliži finiš sezone. Što se tiče Novosađana, smatram da odavno nisu bili stabilniji, a za to zasluge ima uprava njihovog kluba. Formirali su respektabilan klub, dodatno se pojačali ove zime, imali su i strpljenja kad rezultati nisu bili najbolji. Sada su u odličnoj seriji, vezali su četiri pobede, u poslednjih šest duela su bez poraza. Pohvalio bih i kolegu Bandovića, došao je u Novi Sad sa velikim internacionalnim iskustvom, igračima je verovatno bilo potrebno malo vremena da se priviknu na njegove zahteve, ali sada igraju zaista dobro".

Osvrnuo se Stanić i na kadrovsku situaciju u ekipi uoči izlaska na teren novosadskog "Karađorđa". 

"Imamo i mi dovoljno kvaliteta, dovoljno raspoloživih igrača za raspored koji očekuje ekipu u finišu šampionata. Raduje me i činjenica da su svi spremni, da je konkurencija velika za svako mesto u timu. Uostalom, za to smo se i spremali, tokom jesenjeg dela sezone smo sve vreme i igrali u napornom ritmu četvrtak-nedelja. I to nije ništa novo za nas. Biće meč od Vojvodine od velike važnosti, ali sa njima ćemo igrati potom još dva meča, u četvrtfinalu Kupa i plej-ofu Superlige Srbije. I verujem da će u sva tri predstojeća meča publika imati šta da vidi", zaključio je Stanić, koji će u Novom Sadu prvi put zvanično sedeti na klupi kao šef struke Čukaričkog.

U trenutku kada Čuka drži peto mesto na tabeli, s 43 boda, dok je Vojvodina, s istim učinkom, na stepeniku niže.

 

Standings provided by Sofascore