Superliga Srbije

Partizan i Crvena zvezda kažnjeni sa po 1.200.000 dinara

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

22.03.2024 17:17
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana na derbiju MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana na derbiju

Disciplinska komisija FSS imala je pune ruke posla na poslednjoj sednici. Crvena zvezda i Partizan kažnjeni su sa po 1.200.000 dinara, zbog prekomerne upotrebe pirotehničkih sredstava pristalica oba kluba na "večitom derbiju", plus se crno-belima stavlja na teret i  2.540 polomljenih stolica. 

Inače, protiv kluba iz Humske, Disciplinska komisija FSS je pokrenut i novi postupak, a sve zbog loše organizacije utakmice sa Kruševljanima. Prijava je stigla od službenih lica. 

Ovo nije prva milionska kazna za "večite" ove godine. Prošle nedelje zbog izdavanja saopštenja u kojima se komentarišu sudije i suđenje na utakmicama Superlige, Crvena zvezda i Partizan kažnjeni su sa po tri miliona dinara. Osim njih tada su novačnu sankciju u istom iznosu dobili i Radnički iz Niša, Radnik i Novi Pazar.

Kazne su osim za crveno i crno-bele, stigle i za ostale klubove, odnosno njihove igrače. Zbog crvenih kartona u minulom kolu sa po jednom utakmicom kažnjeno je nekoliko fudbalera. Goran Stanić, trener Čukaričkog u duelu sa Novim Pazarom neće moći da računa na Nemanju Milojevića, a utakmice 27. kola će preskočiti: Slobodan Simović, prvotimac Radničkog 1923, zatim Radivoj Bosić iz Javora, koji je "pocrveno" u Pančevu i Ilija Martinović (Spartak).