Superliga Srbije

Pančevci sa optimizom dočekuju Javor, šef struke Mijailović o meču: Pod pritiskom smo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2024 17:14
Nenad Mijailović, trener Železničara MN Press
Nenad Mijailović, trener Železničara

U Železničaru nemaju mnogo izbora ukoliko žele da sačuvaju superligaški status, pobeda protiv Javora nameće se kao imperativ. 

Svestan je situacije i Nenad Mijailović, trener ekipe iz Pančeva, ali sa optimizom gleda na duel sa Ivanjičanima, koji su u minulom kolu slavili protiv Radnika iz Surdulice sa 2:1. 

"Ovo je jedna od najbitnijih utakmica za nas, naročito jer Javor spada u grupu timova sa kojima ćemo voditi borbu za opstanak. Očekuje nas težak posao. Javor je imao lošu seriju, ali su sada pobedili Radnik kod kuće i sigurno da u boljoj atmosferi dočekuju utakmicu sa nama. Definitivno tvrda i dobro oranizovana ekipa. Ipak, ne bih sada voleo da pričam o njima, nama su iz ove utakmice tri boda neophodna. Sa takvim pristupom ćemo izaći na utakmicu, daćemo sve od sebe da pobedimo. Tri boda u duelu sa direktnim konkurentom za opstanak mnogo će nam značiti. Svakako neće biti lako, ali naš glavni cilj je pobeda".

Svaka utakmica u narednom periodu je neka vrsta finala za Železničar. Bodove spasa moraju Pančevci da traže upravo na domaćem terenu, a tamo imaju veliku podršku sa tribina.

"Pod pritiskom smo stalno jer se nalazmo u teškoj situaciji. Svi znaju kako je bilo na početku sezone, mnogi su mislili da smo u bezizlaznoj situaciji, ali smo pokazali da nije tako. Sada smo u situaciji gde smo tu sa ostalima timovima koji se bore za opstanak. Bodove spasa moramo da tražimo u meču sa Javorom. Koliko je psihološka situacija teška nama, toliko je i Ivanjičanima. U toj borbi moramo da budemo bolji, disciplinovaniji. Većinu utakmica odlučuju neki detalji. Ako hoćete da budete uspešniji morate da budete koncentrisaniji i da tako prevagnete na svoju stranu. Nadam se da će momci biti u tom smislu bolji od rivala, kako bi nam se desile neke lepe stvarti".

 

 

Neće biti kompletan Železničar u duelu sa Javorom. Izostaće Stefan Hajdin dvostruki strelac protiv Nišlija zbog žutih kartona.

"Pored Hajdina, kao što je poznato Pantelić i Gajć su već duže odustni. Maisa nije spreman za ovu utakmicu. Vrća nam se Romanić u punom sjaju, ali zato Sulejman još uvek nije spreman. Svi momci koji su tu imaju kvalitet da iznesu ono što se traži od njih. Iako će nam neki nedostajati sad, to nam neće biti alibi", zaključio je Nenad Mijailović.

Lazar Romanić, jedan od najboljih igrača Železničara veruje da će njegov tim izaći kao pobednik iz duela sa ekipom iz Ivanjice.

"Javor je veoma dobra ekipa, dolazi u Pančevo po nešto, a mi to moramo da branimo iz srca, da budemo pametni i iskoristimo sve šanse i uzmemo tri boda. To upravo svi Pančevci žele", istakao je Lazar Romanić.

Utakmica se igra u nedelju 17. marta od 18.00 časova (TV Arena Sport 5)