Superliga Srbije

Božidar Bandović pred duel sa Novim Pazarom ističe: Značilo bi da vežemo i tu treću pobedu u nizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2024 16:42
Božidar Banović, trener Vojvodine FK Vojvodina
Božidar Banović, trener Vojvodine

Posle trijumfa protiv Voždovca i IMT-a, Vojvodina dočekuje Novi Pazar, direktnog rivala u borbi za Evropu. 

Za razliku od Novosađana, Pazarcima je u minulom kolu izmakla pobeda protiv Voždovca u poslednjem minutu utakmice. Izabranici Igora Matića, žele da poprave utisak u Novom Sadu sutra uveče, ali će sa druge strane imati ekipu koja je u usonu forme. 

Božidar Banović, trener Vojvodine optimista je pred ovaj duel, a ono što je pozitivno kadrovskih problema nema. 

"Posle dve veoma važne pobede igramo protiv kvalitetne ekipe koja voli da dominira i koja je opasna u poslednjoj trećini. Novi Pazar ima brze i nezgodne igrače, ali verujem da ćemo mi ponoviti istu igru i disciplinu čak i više nego u prethodne dve utakmice. Imali smo četiri dana da se oporavimo i analiziramo. Što se tiče kadrovskih problema, van stroja je samo Guram zbog bola u kolenu. Imamo naše navijače uz nas, a nama bi veoma značilo da vežemo i tu treću pobedu u nizu, jer bi nam to mnogo značilo u borbi za vrh. U svakoj utakmici idemo na pobedu, a taktičke stvari možemo da menjamo u skladu sa rivalom na svakom meču. Tokom utakmica neke stvari mogu da se promene, ali to ne menja našu ideju da napadamo, da igramo visoko i agresivno, posebno protiv Pazara koji ima opasne individualce u napadu", naglasio je Bandović.

 

 

Vojvodina još uvek nema tri vezane pobede, a to čeka čak tri i po sezone, a upravo to može da motiviše Novosađane pred sutrašnji duel.

"To je dobar podatak, jer je onda za nas još veći imperativ. Verujem da moji momci to mogu".

Osvrnuo se Bandović i na minulu utakmicu, a stao je u odbranu Mateusa Indija koji je pogrešio kod primljenog gola u prošloj utakmici protiv IMT-a.

"Jeste Mateus pogrešio, ali ne želim da igrači imaju pritisak i strah od grešaka, već da veruju u svoje odluke. Ne može sve u dva meseca da se reši, da bolje čitamo igru i da li se nešto menja tokom utakmica. Podržavam Matea jer je želeo najbolje. Najvažnije je da smo dobili utakmicu i da igrači nastave da veruju u svoje odluke. U svojoj karijeri uvek sam se vodio time da je važnije kako stvari završiš, a ne kako da ih počneš", zaključio je Bandović.