Superliga Srbije

Zvezda više ništa ne duguje: Zvezdan Terzić otkrio da su crveno-beli platili sav porez

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2023 13:37
Zvezda više ništa ne duguje: Zvezdan Terzić otkrio da su crveno-beli platili sav porez MN Press

Fudbalski klub Crvena zvezda je platio je u toku današnjeg dana osam milion evra i crveno-beli više ne duguju nijedan jedini evro Republici Srbiji na ime poreskog duga, otkrio je generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić.

On se javnosti obratio pisanim sopštenjem u kojem je istakao da je klub sa "Marakane" od decembra do danas u budžet Srbije uplatio 15 milijardi dinara.

"Sa ponosom možemo da obavestimo javnost da je Fudbalski klub Crvena zvezda izmirio sve dospele finansijske obaveze prema svojoj državi. Krajem decembra 2022. godine uplatili smo pet miliona evra poreskih obaveza, a danas još osam miliona evra. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13 miliona evra ili 1,5 milijardi dinara. Sve ove obaveze smo isplatili iz svojih redovnih prihoda koje smo ostvarili kroz UEFA bonuse zbog uspeha u evropskim takmičenjima. Podsetimo, jedan deo duga je poticao još iz vremena prethodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržišta usled pandemije koronavirusa", kaže se u saopštenju Zvezdana Terzića.

Generalni direktor Crven zvezde je naglasio da su crveno beli najveći deo duga isplatili od prihoda koje su inkasirali zbog učešća u takmičenjima UEFA.

"Hvala našoj državi što je imala razumevanja za naša kašnjenja u plaćanju poreskih obaveza u prethodnom periodu i omogućila nam da kroz zakonski reprogram odložimo plaćanja naših obaveza. Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na ovaj način izvršavamo svoje obaveze", stoji u saopštenu, a na kraju se dodaje:

"FK Crvena zvezda je uspešna i odgovorna organizacija koja 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonskim propisima uplaćuje novac u budžet republike Srbije. Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu za redom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u UEFA Ligi šampiona".