Superliga Srbije

Od Niša do Niša: Dunđerski podneo ostavku, Spartak traži novog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2023 13:32
Od Niša do Niša: Dunđerski podneo ostavku, Spartak traži novog trenera MN Press

Spartak tone, kriza je produbljena posle jučerašnjeg poraza od Radničkog iz Niša, pa je negde očekivano trener Ljubiša Dunđerski podneo ostavku. Tako će subotički "golubovi" tokom pauze dobiti i trećeg trenera u sezoni. Poraz od Radničkog u Nišu 19. septembra koštao je posla Slavka Petrovića, a ovaj u Subotici od istog rivala i Dunđerskog.

"Doneo sam odluku nakon jučerašnjeg poraza i neprespavane noći da podnesem ostavku na mesto šefa stručnog štaba FK Spartak Ždrepčeva krv. Ostavku podnosim iz ljudskih i moralnih razloga, a pre svega jer osećam da više ne mogu da pomognem Spartaku u borbi za opstanak. Mislim da u pravo vreme podnosim ostavku, jer sledi pauza u prvenstvu, a samim tim će novi trener imati dovoljno vremena da se upozna sa igračima i promeni nešto u sistemu igre, a sve u cilju što bržeg opstanka Spartaka u Mozzart Bet Super ligi. Zahvaljujem se upravi kluba i navijačima na dosadašnjoj podršci i razumevanju ovog mog čina", saopštio je Dunđerski, a preneo klub.

Spartak je u prolećnih devet kola zabeležio jednu pobedu, tri remija i pet poraza. Imao je seriju od tri "nule", pa seriju od četiri meča bez poraza a onda dva kiksa protiv direktnih konkurenata u borbi za opstanak Napretka i Radničkog iz Niša i to oba u Subotici. Čeka ih grčevita borba za opstanak u preostalih 10 kola, jer "fenjeraš" Mladost GAT ima samo šest bodova manje.

Spartak u preostala tri kola prvog dela gostuje Radničkom 1923 iz Kragujevca, dočekuje Crvenu zvezdu i odlazi u goste Kolubari.