Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: Kragujevčani jure prolećni poker, a IMT prvenac

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2024 08:37
Kilian Bevis, igrač Radničkog 1923 MN Press
Kilian Bevis, igrač Radničkog 1923

Radnički 1923 i IMT od 14.00 časova (TV Arena 1 Premium) otvaraju 23. kolo Mozzart bet Superlige. Kragujevčani su ostvarili sve tri prolećne pobede i jure poker, ali žele i revanš za poraz iz prvog dela od 1:0 protiv "traktorista" koji su nanizali sva tri poraza u drugom delu sezone.

Veoma dobro igra četa Feđe Dudića, jesu ostali bez odličnog napadača Činedua koji je prodat kineskom Liaoningu, ali raspucani su Bevis, Sahli i Vidosavljević, strelci po dva pogotka ovog proleća.

"Uprkos seriji od tri uzastopne pobede mi ostajemo čvrsto na zemlji. Atmosfera je, kako u ekipi, tako i u samom klubu, na jednom zavidnom nivou. Želimo da nastavimo u istom ritmu, ne odustajući pritom od naših već poznatih principa igre, koji su nam i doneli dobre rezultate u dosadašnjem delu takmičenja. Tačno je da naš naredni rival, ekipa IMT-a, trenutno prolazi kroz rezultatsku krizu, ali sam isto tako mišljenja da nisu imali sportske sreće u određenim segmentima na prethodne tri utakmice, što ih je na kraju krajeva i koštalo poraza.Sama činjenica da nas je IMT porazio u prethodnoj utakmici u prvenstvu, kao i da nam je naneo jedini poraz u pripremnom periodu, dovoljan su razlog za oprez pred naše odmeravanja snaga", istakao je Dudićem pomoćnik Adnan Jahić.

IMT je doživeo sva tri poraza ovog proleća, primio je čak 10 pogodaka iako je igrao bolje nego što rezultati pokazuju. Nešto ne štima u Jandrićevom timu, mada odbrana sa Urošem Ćosićem i Jagošem Vukovićem spada među najiskunije u ligi. Ali, odbrana ne počiva samo na defanzivcima i čini se da je tu ključ neuspeha koji ih je doveo u borbu za opstanak.

Čukarički na Banovom brdu dočekuje probuđeni Napredak, koji je osvojio sedam bodova ovog proleća i u borbi je za plej-of. Trener Vladimir Gaćinović može da bude zadovoljan progresijom u igri, dok je na drugoj strani Gordan Petrić imao šta da zameri fudbalerima Čukaričkog na olako primljenim golovima protiv Crvene zvezde. Međutim, dve prolećne pobede Brđana garantuju dobar meč na Banovom brdu.

Mozzart bet Superliga, 23. kolo

Petak

Radnički 1923 - IMT 14.00 (TV Arena 1 Premium)
Čukarički - Napredak 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Subota

Javor Matis - Vojvodina 14.00 (TV Arena sport 4)
TSC - Crvena zvezda 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Partizan - Železničar P. 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Novi Pazar - Mladost L. 14.30 (TV Arena sport 3)
Voždovac - Spartak ŽK 16.30 (TV Arena sport 3)
Radnički Niš - Radnik 18.30 (TV Arena sport 3)

Standings provided by Sofascore