Superliga Srbije

Trka za drugo mesto u Mozzart bet Superligi: TSC ima bolji raspored, Partizan i Čukarički igraju derbi u 30. kolu

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

20.03.2023 09:11
Trka za drugo mesto u Mozzart bet Superligi: TSC ima bolji raspored, Partizan i Čukarički igraju derbi u 30. kolu MN Press

Crvena zvezda je u Kruševcu (1:1) propustila priliku da se za dva koraka približi odbrani titule, ali ipak je na reprezentativnu pauzu otišla sa 18 bodova prednosti nad prvim rivalom i matematički joj je potrebna još 12 bodova u preostalih 10 mečeva do kraja za šesti uzastopni naslov prvaka. Oni su odavno broj jedan  u plej-ofu, uz četiri meča kod kuće i tri na gostovanjima.

Međutim, u preostala tri kola prvog dela šampionata vodiće se velika bitka za drugo mesto u plej-ofu za koji konkurišu TSC (55), Partizan (54) i Čukarički (53). Ako pogledamo raspored u poslednja tri aprilska kola do starta plej-ofa (sedam kola), čini se da je tim iz Bačke Topole najbliži drugoj poziciji jer ima znatno bolji raspored od konkurenata. Izabranici Žarka Lazetića gostuju u Surdulici, dočekuju Vojvodinu a zatim idu na Voždovac.

Ko s kim do kraja

28. kolo - 1. april

Radnik - TSC
Vojvodina - Partizan
Radnički Niš - Čukarički

29. kolo - 5. april

TSC - Vojvodina
Partizan - Voždovac
Javor - Čukarički

30. kolo - 9. april

Voždovac - TSC
Čukarički - Partizan

Partizan je serijom poraza u Humskoj (Mladost GAT, Radnik) ispustio znatnu zimsku prednost i grčevito će se boriti za drugi poziciju. Trener Igor Duljaj imaće desetak dana da rehabilituje ekipu, da joj povrati formu jer crno-beli gostuju Vojvodini, dočekuju Voždovac i onda idu na Banovo brdo.

Čukarički ima takođe težak raspored jer gostuje Radničkom u Nišu, pa zatim Javoru u Ivanjici i u derbiju 30. kola 9. aprila igra protiv Partizana. 

Na kraju prvog dela odlučuje i međusobni skor, što može da odredi poredak ukoliko dve ekipe imaju isti broj bodova. Partizan je pobedio Čukarički u Humskoj 3:2, a bolji je u skoru i sa TSC (0:0, 3:2). TSC je uspešniji od Čukaričkog (4:1, 1:1), pa će na kraju trke morati da osvoji bod više od crno-belih ako želi bolju poziciju.