Superliga Srbije

Božidar Bandović: U ovom momentu najvažniji je naš mentalni pristup

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2024 21:45
Božidar Bandović, trener Vojvodine FK Vojvodina
Božidar Bandović, trener Vojvodine

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović pred utakmicu sa Spartakom iz Subotice rekao je da njegova ekipa ima kvalitet i da je mentalna priprema ključna za bolje rezultate.

Novosađani u nedelju od 18.30 dočekuju ekipu Spartaka iz Subotice u utakmici 22. kola Superlige Srbije, nakon što su u prva dva prolećna kola protiv Mladosti i Radničkog iz Kragujevca osvojili samo bod.

"Za početak želim da čestitam našem klubu 110. jubilarni rođendan. Ova utakmica je veoma bitna za nas, jer smo osvojili jedan bod iz dve utakmice, baš kao i naš sledeći rival. Želimo da pokažemo onu igru sa priprema i taj ritam i toga ćemo se držati. Rezultati u ovom trenutku nisu u skladu sa očekivanjima, ali u pojedinim delovima igre izgledamo dobro i verujem u ove igrače i mislim da igrači treba da veruju u sebe i da pobede tu negativnu energiju i nervozu. Želim da budu smireniji, ali da igramo sa više energije i jačim intenzitetom", istakao je Bandović za klupski sajt.

On je dodao da od svoje ekipe želi da nastavi da igra napadački.

"Naš stil je da imamo posed i od toga nećemo odustati i mislim da je to budućnost ovog kluba. U tim segmentima moramo da budemo svesni da ovakvi tereni više odgovaraju našim rivalima. Ali, moramo da pripazimo na momente kada imamo loptu, da se bolje pozicioniramo, da budemo bliži i da više pritiskamo i da donosimo bolje odluke. Nije tu bilo mnogo defanzivnijih tranzicija u kojima je protivnik bio opasan, ali u nekim situacijama moramo bolje da reagujemo, kao kod prvog gola u Kragujevcu. Mislim da je u ovom trenutku najvažniji taj mentalni pristup, da igrači imaju samopouzdanje da bi donosili prave odluke na terenu", zaključio je Bandović.