Superliga Srbije

Poštujemo najveći klub u državi, ali imamo svoje ambicije: Igor Matić želi da se Novi Pazar isprsi pred Crvenom zvezdom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2024 16:28
Igor Matić, trener Novog Pazara MN Press
Igor Matić, trener Novog Pazara

Fudbaleri Novog Pazara dočekaće ove subote Crvenu zvezdu u meču 21. kola Mozzart Bet Superlige Srbije (14.00, TV Arena 1 Premium), svesni toga da je šampion uvek i svuda favorit, ali nemaju nameru da se unapred predaju ekipi iz Beograda. Tako barem tvrdi njihov trener Igor Matić.

Mladom stručnjaku će ovo biti drugi put da vodi Pazarce, ali ni to ni prazne tribine, zbog kazni za ranije incidente domaćih navijača, ne utiču na njegov umereni optimizam. 

"U goste nam dolazi najveći klub u državi, koji u poslednjih šest godina osvaja titule. Imamo veliki respekt prema njima, poštujemo ih i cenimo, ali imamo svoje želje, nade i ambicije. Verujem u moj tim i nadam se da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Očekujem obostrano dobru igru i spektakl, samo što neće biti publike. Pazar je fudbalski grad i šteta je zbog ambijenta. Svi akteri bi pružili i preko maksimuma", izjavio je Matić za Mozzart Sport.

Nekadašnji igrač jesenas je sa klupe Čukaričkog iskreirao pobedu beogradskog kluba protiv crveno-belih, a sada ima zadatak da s novim izabranicima proba izboriti učešće u kvalifikacijama za neko od evropskih takmičenja. 

"Daćemo sve od sebe da dobijemo. Opet, totalno je drugačije nego jesenas, dok sam vodio Čukarički. Nije isti odnos snaga, novi je trener Crvene zvezde. Biće drugačija utakmica. Drugi je i profil igrača, trener sam drugog kluba, pa te dve utakmice nemaju dodirnih tačaka. Da bih voleo da pobedimo - u to nema sumnje".

 

 

Nevolja su kadrovski problemi, jer stručni štab ne može da računa na Abdulaja Sisea zbog četiri žuta kartona, Uroš Lazić je pozajmljen od Crvene zvezde i po tom osnovu neće biti u protokolu utakmice na "Gradskom stadionu", dok su organizator igre Adem Ljajić i napadač Marko Šćepović vrlo upitni zbog povrede zadnje lože. 

"Sigurno da se javlja glavobolja kad postoje igrači na koje ne možete da računate. Videćemo za Ljajića i Šćepovića. Koga nema, bez njega se može i mora", reči su Matića, nespremnog da se pred utakkicu izjasni da li bi bio zadovoljan bodom ili ne. 

Crvena zvezda takođe nema istog trenera u poređenju na jesenji deo polusezone, jer je Barak Bahar otišao a na njegovo mesto stigao povratnik Vladan Milojević. 

"Milojević nije vodio mnogo utakmica u ovoj polusezoni, samo meč protiv Voždovca. Crvena zvezda ima svoje vrline i mane. Sigurno su dobri, kompaktni i takmičarski nastrojeni. Defanzivno su dobri, a ofanzivo rade stvari jako kvalitetno. Mnogo je više vrlina, a mane ćemo da pokušamo da iskoristimo", najavljuje trener Novog Pazara. 

 

Standings provided by Sofascore