Superliga Srbije

Partizan po "Belićevom" receptu pojačava se iz Čukaričkog: Aleksa Janković potpisao, Bojan Kovačević oštri olovku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 15:55
Aleksa Janković i Bojan Kovačević u "paketu" iz Čukaričkog dolaze u Partizan MN Press
Aleksa Janković i Bojan Kovačević u "paketu" iz Čukaričkog dolaze u Partizan

Partizan je veliki klub jer ima i plan "A" i plan "B" i onaj "C" ako ustreba. Kada su regulative sprečile pozajmicu Uroša Drezgića iz ruskog Rubina, crno-beli su aktivirali svoj rezervni plan i po već uspelom receptu sa Kristijanom Belićem, manjak konkurencije na štoperskoj i krilnoj poziciji odlučili su da popune iz redova Čukaričkog.

Talentovani mladi štoper Bojan Kovačević (19) nalazi se pred poptisom, dok je  dete Partizana, krilo Aleksa Janković parafirao ugovor sa Partizanom. Kažemo, da je Kovačević pred potpisom a ne već potpisan jer nedostaje paraf na ugovor, ali veliki deo posla oko obeštećenja i uslova su definisani.

Kovačević dolazi umesto Mihajla Ilića koji je prodat Bolonji a usput i rešava pitanje bonus igrača. Trener Igor Duljaj sada već ima trojicu poitencijalnih bonusa pored Nemanje Trifuinovića i Mateje Stjepanovića. Kovačević je više igrao u drugom delu jeseni kad je na klupu došao Igor Matić. Odigrao je tri meča u UEFA Ligi konferencija, te još šest u Mozzart bet Superligi i dva u Kupu Srbije. Sa svojigh 193 santimetra visine biće dobar i u prekidima.

Aleksa Janković nije dobio šansu u seniorima Partizana, već je preko Teleoptika i Voždovca sitgao u Čukarički 2021. godine. I on je opve sezone odigrao 11 mečeva za Brđane, šest u Superligi, četiri u Evropi i jedan u Kupu. On popunjava konkurenciju posle odlaska Kvinsija Meniga u Tursku, ali to mesto je "rezervisano" za najskuplje zimsko pojačanje Džong Dđžun Goha.

"Vraćam se kući i to je nešto najlepše što mogu da kažem. Prošao sam sve selekcije, znam kako Partizan diše, šta se traži od mene i spreman sam da dam svoj doprinos. Partizan ima sjajan tim, mnogo je toga ispred nas i mislim da smo na pravom putu. Profesionalne obaveze su jedno, ali emocije su nešto sasvim drugo. Moji drugovi su u Partizanu, tu sam odrastao. Partizan je Partizan i njega svi prate, a mi ga i volimo. Zahvaljujem se posebno šefu stručnog štaba - Igoru Duljaju i upravi kluba na ukazanoj prilici", zaključio je Janković, koji je potpisao ugovor na godinu i po dana.

Videćemo da li će sa ova dva poptisa Duljaj i da zatvori prelazni rok koji tgraje do 16. februara ili će pronaći i levog beka jer na toj poziciji ima samo Nikolu Antića po odlasku Zlatana Šehovića u Ordabasi.