Superliga Srbije

Kejleb Zadi Seri pojačao konkurenciju u veznom redu Vojvodine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 21:50
Kejleb Zadi Seri, novi igrač Vojvodine FK Vojvodina
Kejleb Zadi Seri, novi igrač Vojvodine

Vezni igrač Kejleb Zadi Seri (24) zvanično je novi član novosadske Vojvodine, a ugovor je potpisao na tri i po godine. Nisu Novosađani stigli do očekivane pobede na premijeri protiv Mladosti iz Lučana (1:1), ali su zaoštrili konkurenciju na sredini terena, budući da je Seri treći novajlija koji je ove zime stigao u Novi Sad, posle Njegoša Petrovića i Vukana Savićevića.

Seri u Vojvodinu stiže iz francuske Lige 2, iz Kaena, koji je za njega 2019. godine platio Ažaksiou 2.000.000 evra.

Ove sezone sezone Zadi Seri je nastupao u A i B ekipi Kaena. Za prvi tim je u Ligi 2 upisao 10 nastupa, 393 minuta i tek jednu asistenciju, dok je za B tim odigrao četiri meča u petom rangu francuskog fudbala i za 313 minuta na terenu postigao četiri gola.

 

 

Seri igra kao ofanzivni vezista, ali trener Božidar Bandović će verovatno da ga koristi kao krilo, jer je fudbaler iz Obale Slonovače tokom karijere takođe igrao i na toj poziciji. Andrija Radulović, Filip Malbašić i Norman Kembel su na krilnim pozicijama dobili konkurenciju.

Kejleb Seri je peto pojačanje Vojvodine u ovom prelaznom roku, posle Njegoša Petrovića, Vukana Savićevića, Seida Koraća i golmana Dragana Rosića.

IMT je danas doveo dvojicu novih igrača. Kinez Ksulian Fan (2005) je stigao iz Hebei Istara, dok je Amerikanac Boston Bilaps (2005), bio u omladincima Crvene zvezde.

Voždovac ima novog štopera, iz Kopra je stigao Novak Tepšić (2002), član mlađih kategorija Hrvatske.