Superliga Srbije

Vladan Milojević pred Voždovac: Mislim da smo dobro iskoristili pripremni period

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 16:14
Vladan Milojević, trener FK Crvena zvezda FK Crvena zvezda
Vladan Milojević, trener FK Crvena zvezda

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je danas na konferenciji za medije pred meč sa Voždovcem, da sutrašnji protivnik njegovog tima ima izgrađen stil i filozofiju igre.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 16.30 časova dočekuju ekipu Voždovca u utakmici 20. kola Superlige Srbije.

"Mislim da smo dobro iskoristili pripremni period i možemo da ga okarakterišemo uspešnim. Imali smo lepe uslove za rad. Znate da smo imali dosta  igrača na Afričkom i Azijskom kupu, a pored toga i fudbalere koji su napustili klub. Uradili smo sve što smo zacrtali tokom priprema, te mogu da kažem da sam generalno zadovoljan. Uvek nam treba malo više vremena, ali su igrači dali sve od sebe, implementirali sve ono što smo zahtevali u ovom trenutku", izjavio je Milojević i dodao da su svi u timu svesni stanja na tabeli.

"Sve ono što se dešavalo u prethodnom periodu, nije ispunilo visoka očekivanja navijača. Željno iščekujemo nastavak prvenstva, da pokažemo kvalitet i upustimo se u tešku borbu do kraja šampionata. Očekuju nas zahtevne utakmice odmah na početku, nijedna utakmica nije laka, ali sam optimista. U goste nam dolazi neugodna ekipa. Uz večitog rivala to je tim koji najmanje “leži” Crvenoj zvezdi. Dva puta su nas pobedili na “Krovu”, pre dve godine i sada u aktuelnoj sezoni. Bez obzira na promenu trenera, Voždovac u kontinuitetu ima izgrađen stil i filozofiju igre", istakao je Milojević.

Osvrnuo se potom na pitanje pojačanja i istakao da je njegov zadatak da iz igrača izvuče maksimum.

"Kao trener sam srećan što je Osman Bukari i dalje deo Crvene zvezde, ali sam svestan da klub živi od finansija. Videćemo kako će se odvijati prelazni rok do kraja. Želeli smo da sačuvamo kostur tima i da smanjimo broj fudbalera, jer bi igrački kadar bio preopterećen bez evropskih utakmica. Ostali su nam prvenstvo i Kup Srbije. Probali smo da napravimo roster, gde svi igrači mogu da se bore na svojim pozicijama za mesto u ekipi i dobiju priliku kada zasluže. Od In Bom Hvanga očekujemo da se pridruži saigračima do kraja nedelje. Dobio je nekoliko slobodnih dana posle Azijskog kupa", zaključio je Milojević.