Superliga Srbije

Milojević zadovoljan nakon priprema: Kvalitetna smo ekipa, ključ je bio da igračima vratimo samopuzdanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 12:30
Trener FK Crvena zvezda, Vladan Milojević MN Press
Trener FK Crvena zvezda, Vladan Milojević

Fudbaleri Crvene zvezde u završili sa zimskim pripremama na Kipru. Šef stručnog štaba, Vladan Milojević je bio zadovoljan viđenim i uz osmeh je rezimirao šta je sve urađeno tokom prethodne dve nedelje.

"Zadovoljan sam jer smo odradili sve ono što smo planirali. Akcenat je bio na taktici i fizičkoj spremi, a opet smo želeli i što bolje da se upoznamo sa igračima i njihovih sposobnostima. Sve je prošlo u najboljem redu. Vreme nas je poslužilo, tereni su savršeni, hotel fantastičan. Igrači su davali sve od sebe, iako pripreme nisu lake, a ujedno su se upoznali i sa načinom rada i zahtevima mene i čitavog stručnog štaba", započeo je novi-stari trener crveno-belih.

Iza aktuelnog šampiona Srbije su naporne pripreme, što potvrđuje i glavni trener.

"Naporno je kada se sve to skupi, jer smo svaki dan trenirali i igrali utakmice pod umorom. Što se rezultata tiče, lično sam se fokusirao na to da upoznam igrače, njihove alternative pozicije... Bili smo u okrnjenom sastavu usled nedostataka reprezentativaca, ali i povreda. Bukari je došao nedavno, a očekujem i ostale ubrzo", istakao je Milojević, a preneo klupski sajt.

 

 

Iskusni strateg veruje da je ključ bio da se igračima vrati samopuzdanje.

"Kad sam došao zaista su bili "ubijeni", i falilo im je samopouzdanja. Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju. Kada dođete u veliki klub, očekuje se da to bude sad i odmah. To je teško u fudbalu, jer je nephodno vreme. Ipak, u modernom fudbalu - nema vremena. Pokušavali smo da kroz priču to rešavamo. Svi oni su kvalitetni igrači koji su sa razlogom došli u Zvezdu. Treba im vratiti samopouzdanje. Ako igrač to nema, nije u stanju da pruži maksimum. To se stvara korektnim odnosom i poverenjem između trenera i igrača, ali i napornim radom", rekao je srpski trener.

Milojević je i ocenio učinak na pripremama. Crveno-beli su upisali šest pobeda i postigla 15 golova.

"Zadovoljan sam odnosom igračima i svim što smo uradili. Uslovi su bili fantastični. Hotel je visokog kvaliteta, oporavak, ishrana, sve što nam je obezbeđeno za pripreme, zaista odlično. Pored hotela smo imali i dva terena sa hibridnom travom. Padala je kiša često, ali nijedan trening nije prekinut zbog vremena. Imali smo i teretanu koja je u hotelu i pored terena. Smatram i da smo imali dobre protivnike za uslove koji su na Kipru, osim ove poslednje utakmice koju ne bih da komentarišem. Sve što smo planirali smo i uradili", izjavio je trener ekipe sa stadiona "Rajko Mitić".

Na kraju je iskoristio priliku da pozove navijače da budu Zvezdin 12. igrač u prolećnom delu sezone.

"Nisam neko ko daje obećanja. Mogu da kažem navijačima, našim Delijama, ali i ljubiteljima Zvezde da nas bodre, jer igračima treba podrška. Navijači znaju kako se to radi i treba samo tako da nastave, a mi ćemo da radimo naš deo posla. Pričao sam sa igračima, ideja mi je bila da im približim za kakav klub igraju i kakve vrednosti su ovde. U Zvezdi igrate za navijače i mora da se pruži maksimum. Mora i da se trenira dobro. Mi ćemo biti prizemni kao i do sad, a na terenu ćemo probati da damo sve od sebe", zaključio je Milojević.

Crvena zvezda se trenutno nalazi na drugom mestu u Mozzart Bet Superligi Srbije sa bodom manje od prvoplasiranog Partizana. Prolećni deo šampionata, crveno-beli će početi utakmicom protiv Voždovca koja će se odigrati 10. februara na stadionu "Rajko Mitić".

 

Standings provided by Sofascore