Superliga Srbije

ARENA NA KIPRU: Nenad Milovanović o omladinskoj školi Mladosti iz Lučana, očekivanjima u drugom delu sezone, transferima...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2024 21:31
Nenad Milovanović, sportski direktor Mladosti iz Lučana MN Press
Nenad Milovanović, sportski direktor Mladosti iz Lučana

Pripreme srpskih klubova na Kipru se polako privode kraju, a svoje viđenje ovog dela sezone, sa ekipom TV Arena sport koja je na licu mesta podelio je Nenad Milovanović, sportski direktor Mladosti iz Lučana.

Prvo je remizirao uslove i rad na pripremama.

"Poslednjih dana pada kiša i duva vetar, ali pre toga je bilo oko 20 stepeni i što se klime tiče bilo je savršeno. Tereni na kojima radimo su izvanredni, jedino su možda Zvezdini bolji od naših. Hotel je takođe korektan. Što se tiče samog rada igrača, mislim da je Tomislav Sivić zadovoljan, nemamo povređenih fudbalera. Dobro smo radili, imamo još deset dana da se spremimo. Svi rezultati priprema će se videti u aprilu, kada budemo znali da li smo u plej-ofu ili plej-autu".

Cilj je svakako plej-of.

"Mi smo sada osmi, imali smo nekoliko kikseva. Imamo veoma težak raspored ali ambicije su nam da budemo u osam ekipa".

O ulaznim transferima...

"Doveli smo Cvetinovića, Andrića smo doveli da pojača desni bok, stigli su Pejović i Nuno da pojačaju konkurenciju u veznom redu i Bojića smo doveli da pojačamo ofanzivnu liniju".

Uroš Sremčević je na pragru prelaska u Crvenu zvezdu, a Milovanović je istakao da je to veliki uspeh za Lučance.

"U narednem periodu će sve biti gotovo. To je veliki uspeh za nas, to je dokaz da omladinska škola dobro radi. Van zemlje smo sigurno mogli da dobijemo i više za Sremčevića, ali imamo i procenat dalje prodaje od Crvene zvezde i očekujemo da on u Zvezdi eksplodirala i da oni naprave neki veliki transfer. Finansije su najvžanije, to nije sporno, ali je ovo i satisfakcija za naš uložen trud i rad u mlađe selekcije".

Mladost ima iskusnu ekipu sa kojom želi u plej-of.

"Dobar igrač je dobar igrač. Nema veze da li je on mlad ili star. Po Evropi skauti gledaju igrače već od 15 godina. Mi recimo imamo Jakuba koji je 2002. godište i njega više niko ne gleda kao mladog. Kada smo dovodili igrače nismo gledali koliko imaju godina, već smo dovodili pozicije koje nam trebaju".

O omladinskoj školi...

"Veličković već igra i treneri već komentarišu njega, a ja mnogo očekujem od Ćirića kojeg smo doveli iz Knjaževca. Već je debitovao, može da igra iza špica, krila, maltene sve napred i posebno mi se dopada njegova sportska drskost, a i nisam dugo video u Srbiji da mladi igrač igra toliko dobro sa obe noge na pravi način".

Dotakao se i uslova u Lučanima koje imaju talentovani fudbaleri.

"Imamo roditeljski odnos prema deci i onda nam njihovi roditelji veruju. Imamo dobru saranju sa srednjim školama u tom delu Srbije. Gledamo da decu socijalizujemo, jer neće svako biti dobar fudbaler. Pratimo njihov razvoj, fudbalski i školski, kao i njihovo ponašanje. Imaju hranu i smeštaj i obezbeđene stipendije da imaju za dnevne potrebe. U tom peridu se njihov život lomi i mi dajemo sve od sebe da ne daj Bože krenu nekom stranputicom".

Smatra da dodatna pojačanja nisu potrebna, osim ako se na tržištu ne pojavi igrač koji "pravi razliku".

"Probaćemo da dovedemo nekog, ali samo ako pravi razliku na terenu. Verujem igračima koji su tu, pogotovo pomenutom Ćiriću, možda verujem i više nego treneri u njega ali te mlade igrače jednostavno morate da istrpite. Takođe i Čukarički to radi odlično, njihovu školu moramo pohvaliti".

Za kraj, istakao je da njegovu ekipu čeka težak raspored, ali i da ima strpljenja za šefa stručnog štaba, Tomislava Sivića.

"Imam strpljenja za trenera Sivića, ne zavisi sve uvek od trenera. Raspored, loši tereni, povrede, sve to utiče na rezultate. Meni je važno da Mladost ima fizionomiju igre, i kada se branimo i kada imamo loptu, da vidim dobru prekid igru i da vidim odnos trenera i igrača, da je atmsosfera dobra i da se igra do poslednje kapi znoja i rezultati onda moraju doći. Imamo poverenja u Sivića, on je jedan iskusan trener i nadam se da ćemo produžiti saradnju sa njim. Najlakše je sve svaliti krivicu na trenera, ali to ne treba da bude tako", zaključio je Milovanović.

Mladost je prirpeme na Kipru okončala veoma ubedljivo, pošto je "petardirala" drugoligaša Peju - 5:0.