Superliga Srbije

Nenad Milovanović potvrdio: Sremčević uskoro potpisuje za Crvenu zvezdu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 16:04
Uroš Sremčević MN Press
Uroš Sremčević

Uroš Sremčević, napadač Mladosti iz Lučana  uskoro će postati novi igrač Crvene zvezde, to je potvrdio sportski direktor Mladosti iz Lučana Nenad Milovanović za "Sportski žurnal". Dogovor dva kluba je postignut, napomenuo je Milovanović, ostaje još da se potpiše, a promocija bi trebalo da se održi 3. februara po povratku crveno-belih sa priprema na Kipru.

"Ostali su samo još detalji da se definišu, odnosno da se pročitaju još jednom ugovor i stave potpisi. Može se reći da je Uroš Sremčević 90 odsto igrač Crvene zvezde. Kažem ovako, jer tek kad stavi potpis onda možemo da kažemo da je 100 odsto. U suštini je sve dogovoreno", otkrio je Nenad Milovanović za Sportski žurnal.

Špekulisalo se po medijima da će transfer iznositi 2.000.000 evra, što će biti najveći transfer unutar srpskog tržišta za crveno-bele, a igrač će se obavezati na trogodišnjji ugovor s obzirom da je to maksimalan rok važnosti za fudbalere koji još nemaju 18 godina. Sremčević će proslaviti 24. aprila 18. rođendan, a promocija će biti obavljena nakon povratka ekipe sa priprema na Kipru u subotu 3. februara.

Mladi napadač je jesenas skrenuo pažnju na sebe, na 17 mečeva za Mladost postigao je četiri pogotka, a kako je nedavno u intervjuu za TV Arena sport rekao za njega generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić "maloletan je, ali igra kao zreo igrač".

Da li je dolazak Sremčevića usko povezan sa odlaskom Jovana Mijatovića pokazaće vreme. Siti grupa je iskazala interesovanje za mladog napadača Crvene zvezde za transfer prvo u Njujork. Boravili su na Kipru, pratili njegov rad, napravili intervju, ali još uvek nema konkretnih poteza za transfer.

"Mijatović neće biti prodat ispod određene cene koju smo postavili", bio je jasan Terzić. 

Da li je osam miliona i 15 odsto od narednog transfera ta suma pokazaće naredni dani. Treba reći da prelazni rok u SAD tek počinje 31. janaara i traje do 24. aprila, a u Srbiji se transfer "prozor" zatvara 16. februara.