Superliga Srbije

Milojević suzdržan posle pobede nad Lučancima: Raduju me mali pomaci u igri Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.01.2024 17:41
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde FK Crvena zvezda
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde

Treneri Crvene zvezde, Vladan Milojević i Mladosti iz Lučana, Tomislav Sivić uglavnom zadovoljni test mečom u kome su slavili crveno-beli 2:0.

Crvena zvezda je izvesno odigrala prvih 45 minuta najsigurnije od kada se Vladan Milojević vratio na kormilo crveno-belih. Sigurno u defanzivi, dobro u organizaciji igre i dva pogotka kao plod napadačkih akcija.

"Ne znam da li je bilo igrački najbolje, ali raduje me što pravimo mali pomak unapred. Hvatamo neke zahteve koje postavljamo. Mali su to pomaci, daleko je od onoga što mi hoćemo. Ali dobro je dok idemo unapred", rekao je Milojević za TV Arena sport.

Šerif Ndjaje je počeo da igra kako se priželjkuje, postigao je prvenac na pripremama. Milojević ima poverenje u ovaj igrački kadar.

"Imam poverenje u sve igrače. Radimo u svim fazama i što se tiče trenažnog procesa i kroz razgovor. Imaju kvalitet i mi samo treba da izvučemo 100 odsto od njih. To možemo kroz razgovor, priču, poverenje u njih. Oni treba da izađu i daju svoj maksimum".

Osman Bukari se priključio pripremama po povratku sa Kupa Afrike, a nije dobio minute kao nbi golman Omri Glazer.

"Nama je svaka utakmica generalna proba, Bukari se vratio, nemamo problema sa povredom, ostaje da kroz treninge usvoji određene zahteve u igri. Glazer je imao povredu tetive, nećemo da rizikujemo. Imamo još dve nedelje do početka prvenstva, dovoljno vremena za rad i pripremu", zaključio je Milojević.

Trener Lučanaca Tomislav Sivić zadovoljniji je drugim delom meča nego prvim, a razlog inferiornosti je - Crvena zvezda.

"Zvezda je odigrala odlično prvo poluvreme. Protok lopte je bio dobar, brz, mi nismo mogli da ispratimo njihov ritam. Lako smo primali golove, drugi ne sme da se desi. Drugo poluvreme je bilo zadovoljavajuće, trebalo je da postignemo gol i da se to dogodilo ko zna u kom bi smeru otišao meč. U svakom slučaju, odlična provera, nastavljamo da podižemo formu, prioritet nam je prvo kolo u prvenstvu", istakao je Sivić za TV Arena sport.

Imala je Mladost zahtevna dva meča protiv Zvezde i Partizana, što nije loše pred dva gosotvanja na startu prolećnog dela Mozzart bet Superlige.

"Sada smo najviše opterećeni, igrati protiv Partizana i Zvezde u sedam dana je previše u ovom delu priprema. Teški protivnici, ali daju nam dobre odgovore. U tri odigrana meča smo dobili jasne odgovore koja će to postava izaći na startu drugog dela".

Uroš Sremčević je i dalje enigma.

"Prelazni rok je živa stvar, pitanje je šta će biti sa Sremčevićem. U narednim danima ćemo videti, probali smo danas bez njega, ali ako on ode videćemo da dovedemo zamenu", zaključio je Sivić.