Superliga Srbije

ARENA NA KIPRU: Uroš Sremčević o potencijalnom prelasku u Crvenu zvezdu, karijeri i fudbalskom idolu...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.01.2024 13:00
Uroš Sremčević MN Press
Uroš Sremčević

Ekipa TV Arena sport nalazi se na Kipru gde pomno prati svaki korak timova iz Mozzart Bet Superlige Srbije koje se na ovom mediteranskom ostrvu prirpemaju za prolećni deo sezone.

Jedan od tih timova je Mladost iz Lučana, a 17-godišnji napadač ove ekipe, Uroš Sremčević, izdvojio je vreme da razgovara sa našom ekipom na licu mesta.

Prvo je govorio o radu sa Tomislavom Sivićem.

"Već par dana smo na Kipru, vreme je super za treniranje i uslovi su stvarno vrhunski, na nama je samo da se što bolje spremimo za drugi deo sezone. Pripreme su same po sebi teške, ali Tomislav Sivić nas i dozira, sada nam prestoje i prijateljske utakmice i mislim da ćemo biti spremni za sezonu".

Kratko je prokomentarisao susret sa Partizanom, koji je Mladost izgubila 4:0.

"Već smo sa trenerom uradili video analizu utakmice sa Partizanom i radićemo da ih ispravimo".

Poslednjih dana spekuliše se o prelasku Sremčevića u redove Crvene zvezde, a napadač je naglasio da su dva kluba postigla dogovor.

"Sada je to nekako glavna tema, ta Crvena zvezda, ali trudim se da ne razmišljam o tome dok se ne desi stvarno, videćemo da li idem ili ostajem u Mladosti. Između klubova ima dogovora, ali ja još uvek ništa nisam dogovorio sa Crvenom zvezdom".

Ove sezone Sremčević je postigao četiri gola, a jedan od njih je bio upravo protiv crveno-belih.

"Sigurno da je gol protiv Zvezde dopirneo tome da se oni zainteresuju za mene, ali je taj pogodak i meni puno značio".

O karijeri:

"Krenuo sam u školici fudbala Apolon4 iz Kragujevca, kasnije igrao za Radnički 1923 i onda sam sa 15 godina došao u Mladost".

Sremčević smatra da je dolazak u Lučane bio pravi potez.

"Uslovi u Lučanima su fenomenalni, nisam nimalo pogrešio što sam prešao u Mladost".

O nastupanju za državni tim:

"Najlepše je kada si reprezentativac svoje države, ja sam još od malena prošao sve kategorije, nadam se da ću nastaviti tim redom".

Za kraj, istakao je da mu je idol Aleksandar Mitrović, čiju sliku drži na pozadini telefona, a od najjačih evropskih liga najviše prati italijansku Seriju A.

"Mogu da kažem da mi je idol Aleksandar Mitrović, voleo bih da dostignem visine koje je i on, a najviše pratim italijansku Seriju A i ona mi se najviše dopada".