Superliga Srbije

Mladost iz Lučana "puca" od iskustva: Dres zadužio Dušan Cvetinović

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.01.2024 14:45
Mladost iz Lučana "puca" od iskustva: Dres zadužio Dušan Cvetinović MN Press

Mladost iz Lučana u timu ima još jednog prekaljenog veterana jer je ugovor sa eklipom potpisao Dušan Cvetinović. Doskorašnji štoper TSC-a je posle male minutaže i samo tri prvenstvena meča napustio Bačku Topolu i rešio da se "druži" sa vršnjacima u Lučanima.

Jer, Cvetinović je postao 14. veteran u ekipi Tomislava Sivića.

"Došao sam u kub koji je izrazio najveću želju da me dovede. Hteo bih da se zahvalim gospodinu Nešku Milovanoviću na stvarno velikoj upornosti i nadam se da ću svojim iskustvom pomoći ekipi da ostvari ciljeve", rekao je Cvetinović, nekada fudbaler Grashopersa, Haugesunda, Lansa, Jokohame...

Pored Cvetinovića (35) u četvrtu deceniju zagazili i Saša Stamenković (39), Milan Joksimović (33), Ivan Milošević (39), Nikola Leković (34), Žarko Udovičić (36), Nikola Ćirković (32), Nikola Andrić (31), Aleksandar Varjačić (32), Aleksandar Pejović (32), Janko Tumbasević (39), Petar Bojić (32), Vladimir Radivojević (37) i Patrik Eze Frajdej (31).

Ipak, Mladost je poslednjih godina postala prepoznatljiva i po forsiranju talentovanih igrača. Nenad Neško Milovanović je kao alfa i omega kluba u Lučane dovodio najveće talente iz okruženja, pa je tako klub prilično zaradio na transferima Đorđa Gordića (Lomel, 1,9 miliona evra), Nikole Jojića (Stouk, 1,4 miliona evra), dok je Uroš Sremčević prema glasinama jednom nogom u Crvenoj zvezdi, koja je spremna da u njega uloži dva miliona evra.

Ekipa iz Lučana se nalazi na pripremama na Kipru, a dva od pet rivala na pripremama će im biti Crvena zvezda i Partizan. Cilj je da se na proleće ekipa plasira u plej-of.