Superliga Srbije

Stefan Tomović napustio Čukarički i zadužio dres Spartaka iz Subotice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.01.2024 14:13
Stefan Tomović napustio Čukarički i zadužio dres Spartaka iz Subotice MN Press

Stefan Tomović nije se naigrao minule jeseni u dresu Čukaričkog. Svega 270 minuta na sedam mečeva nije ono što je želeo, pa je veoma dobri krlini vezni igrač rešio da napustio tim sa Banovog brda i karijeru nastavi u Spartaku iz Subotice. Potpisao je ugovor na tri i po godine i zadužio dres sa brojem 70.

Razloga je bilo više, jer Subotičani imaju deficit toj poziciji, a i sam igrač želi da sarađuje sa trenerom Nenadom Lalatovićem. 

Tomović je posle Trajala i Brodarca zablistao u dresu novosadaskog Proletera, posebno u duelima sa Crvenom zvezdom i Partizanom što je bila karta za odlazak u Čukarički u julu 2022. godine. U crno-belom dresu odigtao je 38 mečeva uz pet golova, ali je dugo bio samo na klupi za rezerve.

Spartak je jesen zavšio na devetoj poziciji, plan je da se obezbedi plej-of i zato je bila želja da se ofanzivni deo ojača za Tomovića. Ekipa iz Subotice se već nalazi na Kipru gde obavlja glavni deo priprema, a odigrali su i prvi kontrolni meč. Pobedili su Po Ksilotimbu 1:0 golom Đurasovića u 90. minutu.

Spartak je igrao u sastavu: Manojlović, Ćalasan, Bogićević, Prijović, Vitorović, Stanojev, Tošeski, Todoroski, Mijić, Bijelović i Rošević. U drugom poluvremenu na teren su ušli: Krsmanović, M. Kerkez, Babić, A. S. Đurasović, Nokeabia, Kolins, Jocić, Lukić i Ubiparip.

Ekipu su napustili Boris Krstić koji je otišao u Žilinu, dok je Vladanu Vidakoviću istekla pozajmica iz Maribora, pa se on vratio u klub sa kojim je pod ugovorom. Nemanja Krsmanović i Marko Kerkez su bili prva dva zimska pojačanja, Stefan Tomović je treće, ali i najzvučnije.