Superliga Srbije

Ognjen Mimović u Crvenoj zvezdi do 2028. godine: Šampion prodao Nedeljkovića, pa "osigurao" njegovog naslednika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 18:21
Ognjen Mimović, fudbaler Crvene zvezde MN Press
Ognjen Mimović, fudbaler Crvene zvezde

Kosta Nedeljković na kraju sezone odlazi u Aston Vilu, u transferu vrednom (za naše prilike) fantastičnih devet  miliona evra, a mesto supertalentovanog desnog beka zauzeće nešto stariji Ognjen Mimović, pa mu je Crvena zvezda danas u tu svrhu dala ugovor do 2028. godine.  

Mladi defanzivac rođen je u avgustu 2004. godine u Gornjem Milanovcu, prošao je gotovo sve mlađe kategorije najvećeg srpskog kluba kluba, a pažnju na sebe posebno je skrenuo rolama u minuloj Ligi šampiona za mlade. 

"Veoma sam srećan povodom produžetka ugovora sa Crvenom zvezdom. Korak sam bliže ostvarenju dečakog sna, odnosno da zaigram za prvi tim na Marakani i osvojim titulu u crveno-belom dresu. Zahvalio bih se svim ljudima u klubu, koji su imali poverenja u mene. Nadam se da da ću ispuniti očekivanja u narednom periodu. Nema dileme da su mi prijale partije u redovima OFK Beograda, tako da i njima dugujem zahvalnost. Imam mnoge kvalitete, među kojima je svakako brzina, ali ne volim da pričam mnogo o sebi. Ogromnu podršku dobijam od porodice, naročito oca, koji mi je prvi čestitao produžetak ugovora", rekao je Mimović.

 

 

Sportski direktor Zvezde, Mitar Mrkela, sa velikim zadovoljstvom govorio o momku koji je prethodnih šest meseci blistao na pozajmici u OFK Beogradu. 

"Ognjen Mimović je dete Crvene zvezde. Iza sebe ima odličnu polusezonu u redovima OFK Beograda, gde je pokazao visok kvalitet. Redovno smo pratili njegove nastupe i uočili veliku perspektivu. Mimović igra na poziciji desnog beka, koja se danas smatra deficitarnom u modernom fudbalu, a rođen je 2004. godine. Može mnogo da pruži na terenu, konstantan je i igra u oba pravca, što je jedan od primarnih zahteva za bočne fudbalere. Crvena zvezda ima poverenja u svoje mlade igrače, a Ognjen Mimović definitivno spada u grupu igrača koji su projekti kluba", poručio je Mrkela.