Superliga Srbije

Možda će neko reći da je treće mesto nedostižno, ali mi to želimo: Božidar Bandović ima svoju trenersku viziju Vojvodine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.01.2024 17:10
Božidar bandović, novi trener FK Vojvodina FK Vojvodina
Božidar bandović, novi trener FK Vojvodina

Božidar Bandović juče je prozvao fudbalere Vojvodine i vodio prvi trening "lala" kao novi trener novosadskog kluba, a danas je premijerno stao pred predstavnike medija, odgovarao na njihova pitanja, ali i bez njih objašnjavao svoju viziju preuzetog tima. 

Kako to običaj nalaže, crnogorski stručnjak najpre se zahvalio na ukazanoj šansi i poželeo da njegov rad bude dostojan velikog kluba, kakav je ovaj sa "Karađorđa", a potom je pričao o stvarima na kojima će insistirati u vođenju ekipe. 

"Sa mnom je došao Srđan Stojčevski koji je posvećen poslu i edukovan, a u proteklih nekoliko dana razgovarao sam sa Rankovim saradnicima koji su ovde ostali i prvi utisak je izvanredan. Naporno ćemo da radimo, očekuje nas kratak period priprema i pokušaćemo da taktički unapredimo komunikaciju među igračima. Želimo da fizičku spremu podignemo na jedan viši nivo, ali za ove četiri nedelje nećemo moći to da učinimo u potpunosti koliko ja želim. Tim je na sasvim dobrom nivou, radio sam sa Rankom i znam njegov pristup. Želimo visok intenzitet i da sprintamo od prvog do 90. minuta. Treninzi će biti visokog intenziteta, jer se ne spremamo samo za našu ligu nego i za Evropu. Nadam se da ćemo radom imati lepršavu igru, a ujedno i dobre rezultate". 

Naslednik Ranka Popovića je čak 49. trener jednog od stubova srpskog fudbala u ovom veku, pri čemu su samo trojica pre njega uspela da ostanu na tom mestu duže od jedne godine. 

"Taj podatak me ne opterećuje. Moram da budem spreman danas, kako bih bio spreman i sutra i za budući period da unapredim igrače i klub. Brojke ništa ne znače, ja želim da ostavim neki trag u ovom klubu. Moram da razmišljam o tome šta treba da uradim da bi Vojvodina imala rezultate koje zaslužuje. Fokusiran sam samo na igru i ekipu, što je najvažnije".

Bandoviću je ovo prvi angažman u Srbiji, a on tvrdi da je spreman za taj izazov, jer se pre prihvatanja ponude, kaže, o svemu raspitao kod čelnika kluba, svog prethodnika i njegovih saradnika. 

"Radio sam u mnogim zemljama i u velikim klubovima. Došao sam ovde među svoje ljude. Svi zajedno moramo da budemo jedno i to je ključ uspeha, a ne samo taktika i tehnika. Ako nismo tim, onda sve pada u vodu. Grešaka će biti, to je sastavni deo života, ali igrači će imati punu podršku od mene, bez obzira na sve, ukoliko daju sve od sebe na terenu. Klub je na pravom putu da se vrati tamo gde treba bude, ali treba strpljenja. Onaj ko žuri, ne može doći do uspeha".

Novi strateg Novosađana ne odustaje od plasmana iza Partizana i Crvene zvezde, iako je nasledio sedmoplasirani sastav Mozzart Bet Superlige Srbije. 

"Uvek sam u životu imao visoke ciljeve. Možda će neko reći da je to treće mesto teško dostižno, jer je velika razlika u bodovima, ali mi sigurno to želimo. Niko ne može da nam kaže koliko možemo. Imamo želju i volju i uradićemo sve da dostignemo taj cilj", završio je novi šef stručnog štaba Vojvodine Božidar Bandović.

Standings provided by Sofascore