Superliga Srbije

Gordan Petrić predstavljen na Banovom brdu: Ostao sam dužan Čukaričkom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 18:03
Gordan Petrić predstavljen na Banovom brdu: Ostao sam dužan Čukaričkom MN Press

Posle skoro godinu dana pauze, Gordan Petrić vratio se na domaću scenu gde će u narednom periodu predvoditi ekipu Čukaričkog. Bivši trener Partizana zamenio je Igora Matića na klupi "brđana", a sa novim/starom klubom potpisao je ugovor na 18 meseci. Ovo će biti drugi mandat Petrića na Banovom brdu, pošto je vodio Čukarički i 2016. godine.

Tada se na klupi "brđana" zadržao jako kratko, svega 13 utakmica.

"U prvom mandatu sam završavao licencu i jedan od razloga što sam ponovo ovde je što mislim da sa ostao dužan klubu, i klub meni. Ne u finansijskom smislu, nego da pokažem koliko mogu. Znam dobro situaciju, igrače takođe, sa nekoliko njih sam radio u prvom mandatu“ rekao je Petrić.

"Prošli put kad sam preuzimao ekipu dosta igrača je odlazilo i dolazilo, sada nije tako. Mnogo je bolja situacija, dosta mladih igrača i ne očekuju se velike promene", rekao je Petrić na predstavljanju.

Izlaz na međunarodnu scenu je primarni cilj Čukaričkog ove sezone.

"Uslov se zna, to je Evropa. Ne mislim da samo Čukarički gleda tako, nego i svi ostali klubovi poput TSC, Vojvodine, Novog Pazara i biće zanimljivo do kraja. Prilično je ujednačena liga i svi klubovi su tu negde. Nisam iznenađen stanjem na tabeli. Partizan je imao mogućnost da se odmara i pred kraj je pokazao karakter. Namestio se, doveo dosta novih igrača. Ništa nije gotovo ima još do plej-ofa, duga je ovo sezona. Partizan je imao više vremena, a sa druge strane Zvezda teret Evrope i to se videlo."

 

MN Press

 

Mesto u Evropi, Čukarički će tražiti i preko Kupa Srbije gde će im rival u četvrtfinalu biti Vojvodina.

"Znamo da je Čukarički igrao Evropu, a videlo se koliko je teško bilo igrati na dva fronta. Nadam se da sada kada se igra jedan meč sedmično, da će biti svežija ekipa i da ćemo dobijati one utakmice, koje bi trebalo da dobijamo. Čeka nas i borba u Kupu, Vojvodina razmišlja slično kao i mi, da i ona želi polufinale“.

Prelazni rok je tek počeo, a klub sa Banovog brda napustio je samo Sandej Adetunđi.

"Potrebno je animirati 25 igrača. Logično, ne mogu svi da igraju, da dobiju istu minutažu. U nekim drugim klubovima znate ko su 13 ili 14 igrača, ali ovde su svi, zaista, podjednaki. Čukarički je privatan klub i u razgovoru sa direktorom Matijaševićem sam rekao da su oni ti koji određuju dolaske i odlaske. Naravno da ću dati završu reč kad stigne neka ponuda“.

Dotakao se i perioda iz Humske, gde je klupu napustio zbog zdravstvenih razloga u februaru prošle godine.

"Ja to u sebi imam pa imam. U Partizanu sam bio umoran i stvarno se nisam osećao dobro. To je kontrolisano, ali iz Partizana sam otišao i zato što sam bio nezadovoljan zbog mnogo stvari. Tu neku odgovornost je trebalo da preuzmem. Ispali smo od Šerifa, izgubili bodove u SL. U jednom trenutku jesam razmišljao o povlačenju. Bio sam prazan sto se tiče nekih mojih stvari, dok na druge nisam mogao da utičem. Ali kako pričate sa ljudima koji su u fudbalu, stigli su saveti da sam mlad da bih završio na padelu, gledao vodu i uživao"