Superliga Srbije

Lazar Pavlović sleteo među voždovačke "zmajeve"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 15:03
Lazar Pavlović nosiće "desetku" u Voždovcu FK Voždovac
Lazar Pavlović nosiće "desetku" u Voždovcu

Voždovački "zmajevi" dobili su zimsko pojačanje - Lazara Pavlovića. Nekadašnji izdanak Partizanove škole i jedan od kreativnih igrača na koje su se crno-beli kladili u mlađim kategorijama napustio je Radnički iz Niša gde se nije najbolje uklopio i potpisao je za Voždovac, najmlađi tim Mozzart bet Superlige.

Voždovac je sa 22-godišnjim veznim igračem potpisao ugovor na tri sezone i odmah se priključio pripremama za prolećni deo sezone. Jesenji je Voždovac završio na šestom mestu na tabeli Mozzart Bet Superlige.

"Ciljevi koji su postavljeni, osvajanje Kupa i plasman u Evropu, odlična su motivacija… Pričao sam sa trenerom Markom Savićem i video da imamo iste ambicije i želje, te mi je odluka da dođem na "Krov" bila laka. Živim već 12 godina na Voždovcu i to je svakako bio dodatni motiv. Mislim da svojim profilom i sposobnostima mogu da pomognem i želim da se što pre adaptiram. Svi smo mladi igrači, svi imaju veliki potencijal i to su pokazali na terenu, ostaje nam samo da vredno radimo i verujemo u sebe i ekipu", istakao je na promiciji Pavlović.

Sportski direktor Bojan Leontijević ima velika očekivanja od nekadašnjeg reprezentativca Srbije u svim mlađim kategorijama.

"Lazar je igrač koji svojim profilom odgovara našem načinu i filozofiji igre. Svakako, elitni igrač svoje generacije koji nije još uspeo da profiliše karijeru onako kako je zamišljao, ali smatram da je sada na pravom putu i na pravom mestu. U prethodnim sezonama smo sa fudbalerima koji su imali slične putanje pokazali da možemo da ih vratimo u kolosek i pomognemo im da ostvare svoj potencijal i ne sumnjam da će to biti slučaj i sa Lazarom", nada se Leontijević.

Voždovac je ove zime prodao golgetera Borisava Burmaza rumunskom Rapidu iz Bukurešta za 400.000 evra.