Superliga Srbije

Igor Duljaj za TV Arena sport: Protiv Partizana se vodi fudbalski rat

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.12.2023 21:20
Igor Duljaj MN Press
Igor Duljaj

Partizan je za samo tri kola iz prednosti od plus šest bodova u odnosu na Crvenu zvezdu došao u sitaciju da uoči poslednje utakmice u prvom delu sezone, a to je "večiti derbi", zaostaje za crveno-belima dva boda. Posle poraza od TSC-a i Radničkog u Nišu, usledilo je još jedno bledo izdanje crno-belih i samo bod osvojen u duelu sa Radničkim iz Kragujevca. 

Iako "parni valjak" deluje da je ostao bez pogona, jer je daleko od forme kada je vezao 14 pobeda, trener Partizana Igor Duljaj smatra da se protiv njegovog kluba vodi rat i da je on uzrok posrtanja.

"Moram da kažem da se na neki način vodi jedan veliki fudbalski rat protiv Partizana. Da se ne pravimo ludi, svi znamo o čemu se radi, tako da ko gubi ima pravo da se ljuti. Imam pravo da se ljutim, ekipi Radničkog sve čestitke jer protiv Partizana svi igraju i kada imaju tri kartona i šest i devetnaest", rekao je Duljaj i dodao:

"Primiti olako dva gola je nedopustivo. Vratili smo se u igru, primili smo opet gol iz naše greške, ali smo opet uspeli da izjednačimo. Volim da kažem da nam je Radnički ukazao poverenje, oni su igrali sa čak četiri igrača koji su imali tri kartona. Veoma hrabro, dobili su ono što su hteli i to je jedan bod, tako da ja im čestitam na osvojenom bodu. Mojim igračima mogu da čestitam takođe kako su se borili u nekim trenucima. Međutim, mnogo je da primimo tri gola na ovaj način i vratiti se mnogo puta je veoma teško, ali nema kuknjave".

Dotakao se i zdravestvenog stanja ekipe.

"Sveta je danas igrao povređen. Severina je ušao sa dva treninga posle meseca dana, tu smo u deficitu, tako da opet moram da kažem da smo na neki način postigli nešto što niko nije očekivao. Da li to sme da raduje Partizan? Naravno da ne, zato što Partizan uvek puca na najviše ciljeve bez obzira ko je trener, koji su igrači u pitanju. Međutim, mi smo stvarno sami. Kao klub smo sami protiv svih igrama. Znači ja znam, sada kreće paljba, evo još jedan koji će da kuka, ali to je činjenica. To je činjenica, tako da to ne znači da poništavamo ovo što je Radnički uradio. Zasluženo, borili su se, sva tri gola regularno, pošteno. Ja im skidam kapu. Očigledno im je bila važnija ova utakmica protiv Partizana jer smo došli u situaciju da oni čiste kartone protiv Partizana. To još nisam čuo i video", besan je bio Duljaj.

Iz tabora Radničkog kažu da su zadovoljni remijem.

"Zasigurno mi svaku utakmicu idemo na pobedu. Neki su nas prozivali što igramo u ovom sistemu igre, međutim igramo na isti način, da li je to Partizan ili neki drugi tim. Zasigurno da možda ostaje žal za tri boda, međutim i pre utakmice da nam je neko ponudio bod, zasigurno bismo ga prihvatili".