Superliga Srbije

Zvezda cilja pojačanje iz MLS lige: Levi bek Filadelfije već bio na "meti" AEK-a i Lidsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.12.2023 12:50
Defanzivac Filadelfije Uniona Guliver/(AP Photo/Matt Rourke, File
Defanzivac Filadelfije Uniona

Crvena zvezda zainteresovana je za usluge nemačkog defanzivca Kaija Vagnera (26), koji trenutno nastupa u Filadelfija Unionu, prenose američki mediji.

Levom beku, koji je počeo karijeru u nemačkom Ulmu, ističe ugovor sa klubom iz MLS lige na kraju kalendarske 2023. godine, pa će, prema navodima novinara uglednog "Atletika" Toma Bogerta, Zvezda pokušati da ga dovede u Beograd već tokom zimskog prelaznog roka.

Vagner je jedan od najinteresantnijih fudbalera na američkom tržištu. U Filadelfiju je stigao 2019. godine iz Vircburger Kikersa, koji je, tada, nastupao u trećem rangu takmičenja, ali se Nemac u prethodne četiri sezone profilisao kao jedan od najboljih defanzica Lige.

Prema navodima Bogerta, atinski AEK takođe je bio zainteresovan za Vagnera ove jeseni, kao i Lids, pre nešto više od godinu dana, dok je još uvek nastupao u Premijer ligi.

Američki mediji dalje navode da bi Vagner, ipak, mogao da ostane u MLS ligi, gde bi kao slobodan agent imao priliku da zaradi više novca. U Filadelfiji se nadaju da bi mogli da produže saradnju sa njim, iako je ranije ove godine odbio nekoliko njihovih ponuda, a ostaje da se vidi da li će biti, na kraju, zadovoljan, onom iz Beograda.

Od dolaska u Filadelfiju odigrao je 170 utakmica, upisao je 32 asistencije i postigao sedam golova.