Superliga Srbije

Uzbudljivo na "krovu": Pazar prekinuo niz, IMT se vratio na pobedničke staze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.12.2023 19:02
Uzbudljivo na "krovu": Pazar prekinuo niz, IMT se vratio na pobedničke staze MN Press

Fudbaleri IMT-a popravili su utisak u Superligi Srbije. Posle tri uzastopna poraza savladali su Novi Pazar minimalnim rezultatom na "krovu" tržnog centra u Beogradu, a gol odluke u meču 18. kola domaćeg prvenstva, postigao je Miloš Luković na samom početku drugog poluvremena!

Iako nije bio veliki broj prilika u uvodnih 45 minuta, gledali smo poprilično sadržajno prvo poluvreme sa nekoliko povoljnih šansi na obe strane. Prvo uzbuđenje videli smo u 16. minutu, kada je nakon odlične akcije po desnom boku, Karaklajić uposlio Ščepovića pred golom IMT-a, ali je napadač Pazaraca loše reagovao.

Nije se potom dugo čekalo na novo uzbuđenje, a ovaj put priredili su ga domaći fudbaleri. Naime, posle brze kontre IMT-a u 20. minutu, Radočaj je pronašao usamljenog Lukovića u na 6-7 metara od gola rivala, međutim kapiten domaćeg tima promašio je loptu, pa je niz vodu otišla prva velika prilika za Beograđane.

U nastavku poluvremena IMT je imao solidnu šansu preko Krstića, koji nije najbolja zahvatio loptu u 32. minutu. I u samom finišu poluvremena, kada je nakon ubacivanja iz ugla, Vukić pokušao glavom, ali se sjajnom interevencijom istakao čuvar mreže Pazaraca.

Sa tom šansom završen je prvi deo igre, a mali predah kao da je više prijao Beograđanima, koji su nakon 12 sekundi nastavka u drugom poluvremenu došli do pogotka! U centru pažnje bio je štoper Pazaraca Azemović, koji je u borbi za loptu, loše zagradio Lukovića pred svojim golom, što je iskoristio napadač IMT-a za vođstvo od 1:0.

Do kraja utakmice gledali smo sadržajnu igru, uz nešto veću incijativu gostiju. Ergelaš je imao dobru priliku u 62. minutu, potom i Šćepović u 64. U jeku napada Pazaraca, IMT je takođe umeo da zapreti u nekoliko navrata, a najbolju priliku imao je u 65. minutu preko Radočaja. Ali, na kraju, nije bilo promene rezultata. 

Uzbudljiva utakmica na "krovu" završena je pobedom novajlije u elitnom rangu, koji je nakon tri uzastopna poraza, prekinuo seriju loših rezultata, dok je Novi Pazar pretvrpeo prvi poraz posle tri pobede u nizu. 

Valja napomenuti da je u finišu susreta došlo do koškanja na terenu. Drama je krenula sa klupe, koja se ubrzo prenela i na tribine, gde je došlo i do manje tuče navijača. Ali se, srećom, ubrzo sve primirilo.
 

 

Mozzart Bet Superliga, 18. kolo

subota

Radnički 1923 - TSC 0:0

Crvena zvezda - Mladost 3:1 (1:1)
/Katai 7pen, Mijatović 68, Hvang 89 - Sremčević 10/

Železničar - Spartak 2:1 (2:1)
/Romanić 10, Hajdin 30 - Tošeski 12/

nedelja

Radnik - Voždovac 1:1 (0:1)
/Đurđević 81ag - Flemings 14/

Javor - Čukarički 1:2 (0:1)
/Bosić 55 - Ivanović 8, Stanković 88/

IMT - Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Luković 46/

ponedeljak

Radnički Niš - Partizan 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Vojvodina - Napredak 18.30 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore