Superliga Srbije

Da nastavimo da igramo kao protiv Radničkog: Barak Bahar želi da Zvezda protiv Mladosti "preslika" igru iz Kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 18:02
Da nastavimo da igramo kao protiv Radničkog: Barak Bahar želi da Zvezda protiv Mladosti "preslika" igru iz Kupa MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu su sklonili niški Radnički sa svog puta ka novom Kup trofeju, a tih 5:0 toliko su ostavili utisak na njihovog trenera Baraka Bahara da je poželeo da branilac titule i u novom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije, protiv lučanske Mladosti (9. decembar, 16.00, TV Arena 1 Premium), na taj način spoji lepo i korisno.

Ujedno, nastavi da diše za vratom Partizanu, jer mu večiti rival još beži u njihovoj tradicionalnoj trci udvoje za državno šampionsko znamenje. 

"Iza nas je veoma važna pobeda na planu samopouzdanja. Vrlo bitno za nas je činjenica da nismo primili pogodak, dok smo sa druge strane uspeli da postignemo pet golova. Verujemo da je iza nas period u kome smo pružali dobre partije, ali nažalost nismo uspeli da budemo efikasni. Trijumf je došao u pravom trenutku, a na nama je da nastavimo da igramo tako i na sledećem meču", oglasio se danas izraelski stručnjak. 

Na novinarsko pitanje da li će crveno-beli nastaviti golgeterski niz, strateg Zvezde imao je potrebu da podseti koliko da je važno da ekipa igra dobro i stvara šanse. 

"Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Nismo bili dovoljno koncentrisani na nekim prethodnim duelima. Postigli smo lepe golove na prethodnoj utakmici, koji će nam značiti za podizanje samopouzdanja. Bitno je da naša ekipa stvara i realizuje šanse".

 

 

Mladost na stadion "Rajko Mitić" stiže bez svog prvog strelca ekipe Patrika Frajdeja, što bi moglo da bude od velike pomoći domaćem sastavu. Sam Bahar ne želi da gradi taktiku na hendikepu rivala. 

"Ne vezujemo se samo za jednog ili dva igrača protivničke ekipe, već za kompletan tim koji nam dolazi. Na nama je da budemo koncentrisani kao na prethodnoj utakmici i da izađemo na kraju meča kao pobednici. Nadam se da će sutra tako biti". 

Baharova je želja da ekipa drži visok ritam tokom svih 90 minuta, kao što joj je pošlo za rukom protiv Nišlija. 

"Moramo da zadržimo energiju koju smo imali na prošlom meču, uprkos mnoštvu rotacija. Veliki broj mladih igrača je dobilo priliku da zaigra, a opet smo uspeli da tokom kompletne utakmice držimo ritam i napadamo. Želimo da tokom svih 90 minuta budemo agresivni, napadamo, kreiramo šanse i igramo presing", kaže trener nekadašnjeg osvajača evropske i svetske titule. 

Zvezda je bez poraza na domaćem terenu u nacionalnom prvenstvu već 121 utakmicu, koliko je svojevremeno imao španski velikan tokom niza od 1957. do 1965. godine. A, ukoliko ne bude iznenađenja protiv Lučanaca srušiće rekord slavnih Madriđana star gotovo 60 godina!