Superliga Srbije

Pešiću ne smeta slaba vidljivost, osvojio je Bačku Topolu i sačuvao Zvezdi oreol nepobedivosti

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

07.03.2023 21:21
Pešiću ne smeta slaba vidljivost, osvojio je Bačku Topolu i sačuvao Zvezdi oreol nepobedivosti Facebook/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je sačuvala oreol jedine nepobeđene ekipe u Evropi u sezoni 2022/23. u šampionatima! U čudnom derbiju, gde je susret dva puta bio prekidan na startu zbog problema sa strujom, šampionu Srbije je pobedu od 2:1 (1:0) doneo Aleksandar Pešić iz jedina dva udarca u okvir gola, dok je TSC igrao veoma dobro, ali je promašio pet-šest velikih prilika, postigao gol a ostao praznih šaka, neuspevajući da bar na 24 časa pretekne Partizan i Čukarički. Odličan meč, intenzivan, otvoren, pravi derbi.

 

Napon struje na stadionu "Arena", problemi sa trafostanicom, "minirali" su početak derbija 25. kola Mozzart bet Superlige. Posle više od 40 minuta prekida, odlaska, pa povratka iz svlačionice, igračima je trebalo dobrih 20 minuta da uđu u meč. A, onda su crveno-beli poveli iz prve prilike i tu se borba rasplamsala. Aleksandar Pešić je dobio loptu na 20 metara od gola, uspeo je da je proturi pored Stojkovića, a da zatim spoljnom sa 14 metara pogodi mrežu.

Taj pogodak podstakao je igrače TSC-a da pokažu da su opravdano u vrhu sprskog fudbala. Prokockali su dve prilike, a Ivan Milosavljević će se dugo pitati kako u 25. minutu sa dva metra nije uspeo da ubaci loptu u mnrežu. Ratkov i Đakovac su mu pripremili zicer, ali je ofanzivac domaćina poslao čudesno loptu pored stative. Tri minuta kasnije je i Luka Ilić morao bolje sa 14 metara. Da Aleksandar Dragović nije maestralno intervenisao i bukvalno sa "glave" nije skinuo loptu Ratkovu, domaćin bi izjendačio u 38. minutu. Na isteku prvog dela i Milan Borjan je zaustavio udarac Ratkova sa pet metara, a zatim je i mladi Stefan Leković stigao da zaštiti mrežu posle šuta Stojkovića sa 35 metara u praznu mrežu, pa se na domor otišlo sa prednošću šampiona iako je TSC dominirao i promašivao prilike od kada je ušao "u minus".

Nestanak struje, prekid trajao 40 minuta

Trafostanica koja snabdeva električnom energijom stadion "Arena" u Bačkoj Topoli od 4. minuta meča je imala problem sa noponom, pa je sudija Milanović dva puta prekidao meč jer je dolazilo do nestanka struje. U 16. minutu je poslao ekipe u svlačionicu, pa ih je vratio posle 30 minuta prekida i to kada su se klubovi saglasili da nastave meč uz rad agregata. 

Reflektori nisu radili punom snagom, pa ni osvetljenje nije bilo najbolje. Međutim, meču su obe ekipe dale šansu i posle prekida od 40 minuta, novog zagrevanja, susret je bio nastavljen i to od 3. minuta.

Kakav start Zvezde u nastavku? Posle samo 49 sekundi i dobre akcije Kangve, Aleksandar Pešić je po drugi put matirao golmana Ilića, bio je to 10. pogodak napadača crveno-belih, a četvrti ovog proleća.

Kao i u prvom delu, TSC je posle primljenog pogotka počeo da napada, sve do 70. minuta nije stvorio problema odbrani Zvezde, a onda je Petar Ratkov dobru igru krunisao pogotkom. Dobar pas u prstor Luke Ilića, napadač domaćina je snažnim udarcem sa 12-13 metara poslao pod prečku Milana Borjana. Uveo je Miloš Milojević i Aleksandra Kataija, kako bi dobio na probojnosti i negde ofanzivom pomerio dešavanja dalje od gola Borjana.

Nije imao snage TSC da stigne i do izjednačenja jer je diktirao zaista jak tempo tokom meča, pa je Crvena zvezda uspela da sačuva tri boda i ode na plus 19 u odnosu na Partizan i Čukarički.

TSC - Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Stadion: "TSC Arena".
Sudija: Miloš Milanović.
Strelci: Ratkov u 70. za TSC, a Pešić u 20. i 46. minutu za Crvenu zvezdu.

TSC: V. Ilić - Cvetković, Stojković (od 74. Vukić), Stojić, Ćalušić, Petrović - Đakovac, Radin (od 78. Kuveljić), Milosavljević (od 74. Mirčevski) - L. Ilić (od 88. Seke), Ratkov.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Vigo, Leković, Dragović, Rodić (od 83. Prucev) - Mijailović, Kanga (od 69. Katai) - Bukari (od 83. Srnić), Kangva (od 64. V. Nikolić), Mitrović (od 69. Azarov) - Pešić.

Mozzartbet Superliga 25. kolo

Nedelja

Čukarički - Radnik Surdulica 1:0 (0:0)
/Tošić 82/

Napredak - Spartak Subotica 1:1 (1:0)
/Đeković 5 - Bijelović 71 pen/

Voždovac - Vojvodina 0:0

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Majdevac 19/

Javor - Mladost Lučani 1:1 (0:1)
/Radivojević 33 - Kopitović 87/

Mladost GAT - Radnički Niš 0:0

Utorak

TSC - Crvena zvezda 1:2 (0:1) u toku
/ERatkov 70 - Pešić 20, 46/

Sreda

Partizan - Kolubara 18.30 (Arena 1 Premium)