Superliga Srbije

Nemam dilemu, Zvezda će biti šampion, a Bahar ostaje: Zvezdan Terzić najavio novu titulu crveno-belih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.11.2023 11:50
Nemam dilemu, Zvezda će biti šampion, a Bahar ostaje: Zvezdan Terzić najavio novu titulu crveno-belih MN Press

Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda, Zvezdan Terzić rekao je da je veliki raskorak između želja navijača "crveno-belih" i malih mogućnosti, ali da nema dilemu da će na kraju sezone biti osvojena sedma uzastopna titula šampiona Srbije.

Takođe, prvi operativac klub sa stadiona "Rajko Mitić" je pričao o tome da li su u redovima srpskog predstavnika u Ligi šampiona zadovoljni radom izraelskog trenera Baraka Bahara.

"Ja sam dugo na javnoj sceni i dugo obavljam javne funkcije, spreman sam na kritike. Te kritike su povezane sa nekom emocijom koju narod oseća prema Crvenoj zvezdi. Veliki je raskorak između ogromnih želja Zvezdine javnosti i malih mogućnosti. Mi smo zaboravili gde smo bili, da smo šest godina čekali šampionsku titulu, da je bila totalna dominacija Partizana, da smo bili 215. na UEFA rang listi, da nismo mogli da prođemo ni drugu rundu kvalifikacija, da nismo mogli da priđemo grupnoj fazi takmičenja. Onda smo u tome uspeli 2017. godine. Onda su ljudi pomislili da nam to pripada", rekao je Zvezdan Terzić gostujući na TV Prva i nastavio:

"Bahar ostaje sigurno, dali smo mu podršku. Rezultati koje će sigurno napraviti u prespektivi amortizovaće neke negativne kritike upućene na njegovu adresu. Moramo da budemo spremni na kritiku."

MN Press

 

 

Govorio je Terzić i o rezultatima Zvezde u tekućoj sezoni u kojoj crveno-beli zaostaju za vodećim Partizanom šest bodova na tabeli Mozzart Bet Superlige:

"Sad imamo pauzu zbog reprezentacije, pa smo imali vremena za analizu i da se malo konsoliduju redovi. Sigurno, dva poraza i nerešen rezultat u domaćem prvenstvu nije nešto što smo očekivali. Do kraja jeseni imamo još šest prvenstvenih utakmica. Imamo šest bodova zaostatka u odnosu na večitog rivala, ali s obzirom da imamo tri derbija, nemam uopšte dilemu da je Crvena zvezda najbolji tim i da ćemo na kraju biti šampioni."

Osvrnuo se i na činjenicu da posle šest godina dominacije Zvezda prvi put nije u situaciji da bude daleko ispred svih na čelu tabele. 

"Naravno da ne prija situacija u kojoj posle toliko godina dominacije nismo u toku prvenstva na prvoj poziciji. Možda smo se malo više okrenuli Ligi šampiona i potcenili domaće prvenstvo. Mi smo šest godina šampioni, ali osećamo da narod hoće još više. Mi smo i tako pakovali tim da bude konkurentan u Evropi i da dovedemo fizički moćne igrače. Apsurd je da Zvezda bolje izgleda u Ligi šampiona protiv najjačih ekipa nego kod nas u "trakalica" ligi. Moramo da se vratimo na neka naša podešavanja". 

Ocenio je da su Zvezdi potrebna dva tipa igrača.

"Mi imamo igrače koji su naučili da igraju našu ligu, gde se ne zahtevaju atletske sposobnosti, brzina, hitrina, snaga, već kreativnost, tehnika, maštovitost, jer nam se svi protivnici spuste u nizak blok, stave "autobus" ispred svog gola. Tu je potrebno majstorstvo. Moramo da imamo dva tipa igrača, jedne koji znaju da igraju našu ligu, i druge, atletski sposobne. Tako, moramo da imamo dva tipa igrača", zaključio je Terzić.