Superliga Srbije

Rikardo o crvenom kartonu u derbiju: Samo sam pokušao da zaštitim svoj tim!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 17:03
Rikardo o crvenom kartonu u derbiju: Samo sam pokušao da zaštitim svoj tim! MN Press

Crvena zvezda pobedila je Partizan 1:0 u 169. "večitom derbiju" i stekla 16 bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala. Burni period i razna dešavanja oko pitanja trenera u Humskoj, očigledno su ostavila traga i na igrače na terenu, gde su i pored bolje igre u drugom poluvremenu, ostali bez trijumfa u derbiju i drugu godinu zaredom. 

Susret na "Rajku Mitiću" protekao je u gruboj igri, naročito na sredini terena, uz mali broj prilika na obe strane. Međutim, Zvezda je uspela da iskoristi svoje šanse i golom Aleksa Viga reši pitanje pobednika.

Sa druge strane, crno-beli su stvorili nekoliko dobrih šansi preko Slobodana Uroševića i Rikarda Gomeša, ali, na kraju, nisu uspeli da materijalizuju veću inicijativu u drugom poluvremenu.

"Meč nismo započeli dobro. Iz glupe situacije smo primili gol, ali smo potom pokazali reakciju. Na žalost, iako smo stvorili šanse – nismo uspeli da postignemo gol. Ali, i ovo je fudbal – nekad zaslužujete bolji rezultat, ali ga nema. Jednostavno, lopta nikako da uđe u gol, ali šta mi tu možemo. Važno je samo da nastavimo da se trudimo, da damo sve od sebe i onda će rezultati biti bolji", rekao je Rikardo.

Prokomentarisao je i napadač Partizana situaciju u finišu meča kada je posle sukoba sa igračem Zvezde Strahinjom Erakovićem, zaradio crveni karton.

"Možda sam u tom jednom momentu pokazao emociju, ali sam samo pokušao da odbranim svoj tim posle situacije koja se desila. Na žalost dobio sam crveni karton, ali možda je to i dobra stvar", zaključio je Rikardo Gomeš.