Superliga Srbije

MozzartBet Superliga na TV Arena sport: Zvezda protiv Radnika na "Marakani" juri rekord Real Madrida!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.11.2023 11:13
MozzartBet Superliga na TV Arena sport: Zvezda protiv Radnika na "Marakani" juri rekord Real Madrida! MN Press

Premijerna utakmica 14. kola MozzartBet Superlige na programu je danas od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić", gde će Crvena zvezda ugostiti Radnik (Arena 1 Premium) posle remija sa TSC-om i pokušati da se vrati na pobednički kolosek, kako bi ostala u trci za Partizanom.

Biće ovo ujedno i prilika da Zvezda napravi istorijski rezultat na svom terenu i izjednači rekord slavnog Real Madrida. A, za to će joj biti potrebno samo da ostane neporažena na "Marakani". Naime, šampion Srbije nije izgubio na svom terenu 120 prvenstvenih utakmica i ukoliko ne bude iznenađenja protiv Surdiličana, izjednačiće rekord "kraljevskog kluba" (121).

Od 2. februara 1957. godine do 21. februara 1965, Madriđani su vezali 121 ligašku utakmicu bez poraza na "Santijago Bernabeu". Sa druge strane, Zvezda je poslednju utakmicu u prvenstvu na Marakani izgubila od Partizana 18. aprila 2017. godine. Od tada je usledio nestvaran niz od 108 pobeda i 12 remija, koji i dalje traje uz gol razliku 330:52.

Sada će crveno-beli imati priliku da izjednače svetski rekord, dok će 10. decembra protiv Mladosti iz Lučana, imati šansu i da ga obore...

Uoči ovog duela Barak Bahar dao je zanimljivu izjavu o svim problemima sa kojima se Zvezda suočava na međunarodnoj i domaćoj sceni. A, kako trener crveno-belih ističe, uprkos krizi rezultata, oseća punu podršku uprave i navijača i veruje da će uskoro doći "svetli dani".

"Ne plašim se, verujem u sebe, ali neću da otkrijem šta sam pričao sa Upravom. Bile su to teme oko tima i činjenici da smo izgubili dosta bodova. Tražili su odgovore i dobili su ih. Osećam punu podršku, igramo dobro i rezultat će da dođe. Neću odustati lako, verujem u ovaj klub i igrače. Ako pronađemo balans između odbrane i napada rezultati će doći. U ovom trenutku mislimo samo na Radnik, pa se onda okrećemo Lajpcigu. Naredne dve utakmice mogu da nam promene sezonu", rekao je između ostalog Bahar u najavi ovog meča.

MozzartBet Superliga, 14. kolo.

Subota:

Crvena zvezda - Radnik 18:00 (Arena 1 Premium)

Nedelja:

Vojvodina - Železničar 15:00 (AS 10)
Čukarički - TSC 15:30 (AS 5)

Ponedeljak:

Novi Pazar - Partizan 15:00 (A1P)
Spartak - Radnički 1923 17:00 (A1P)
Voždovac - Radnički Niš 18:30
Napredak - IMT 18:30 (AS2)
Mladost - Javor 19:00 (A1P)
 

 

Standings provided by Sofascore