Superliga Srbije

Igra iz drugog poluvremena putokaz za budućnost: Svetozar Marković video i nešto dobro u porazu Partizana od Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 12:53
Igra iz drugog poluvremena putokaz za budućnost: Svetozar Marković video i nešto dobro u porazu Partizana od Zvezde FK Partizan

Ukoliko je nada u borbu za titulu do sada i postojala, nakon poraza od Crvene zvezde u 169. "večitom derbiju" (0:1) za fudbalere Partizana ona je definitivno nestala.

Zaostatak za liderom na tabeli sada iznosi velikih 16 bodova i pred crno-belima je velika borba za drugu poziciju na tabeli koja donosi kvalifikacije za Ligu šampiona naredne godine.

Da bi trenutno taj jedan bod prednosti nad ekipom TSC-a, odnosno tri od Čukaričkog uspeli ad sačuvaju do kraja Mozzart Bet Superlige igrači iz Humske će morati da poboljšaju igru pod vođstvom novog trenera Igora Duljaja, a po rečima Svetozara Markovića igra iz drugog poluvremena meča protiv Zvezde bi trebalo da bude putokaz za budućnost.

 

 

"Loše smo ušli u utakmicu, prvih pola sata nismo uspevali da igramo pas, bili smo u grču, vremenom je krenulo, čak i sa igračem manje smo imali veći posed lopte. Na žalost, zbog lošeg ulaska u utakmicu i rano primljenog gola smo na kraju izgubili, Šesnaest bodova je ogromna razlika, ali ovo drugo poluvreme je nešto čemu treba da težimo i što treba da nas vodi da ubuduće izgledamo tako", kaže Marković.

Istog mišljenja je i kapiten Slobodna Urošević koji je tragičar 169. "večitog derbija" budući da je on skrenuo loptu u svoju mrežu nakon centaršuta Aleksa Viga.

"Mislim da smo mi bili konkretniji, ali su oni pobedili i čestitam im na tome. Mi idemo dalje, borićemo se. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, mnogo bolju nego prošle nedelje. Nadam se da ćemo nastaviti ovako. Videli smo da možemo. Možda smo bili za nijansu slabiji u prvom poluvremenu u odnosu na to kako smo igrali u drugom, ali videli smo da tako treba igrati od početka. Derbi je posebna priča i nosi mnogo nervoze, tako da to mogu da opravdam sa te strane. Moramo da se opustimo, da igramo. Nadam se da ćemo nastaviti ovako i početi da pobeđujemo. Verujem da ćemo osigurati drugo mesto, ako kriterijumi budu isti za sve", ističe Urošević.