Superliga Srbije

Statistika je značajna, ali pobede su važnije: Natho protiv Voždovca zabaležio 50. asistenciju u dresu Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.10.2023 11:07
Statistika je značajna, ali pobede su važnije: Natho protiv Voždovca zabaležio 50. asistenciju u dresu Partizana FK Partizan

Niz pobeda fudbalera Partizana nastavljen je i protiv Voždovca. Crno-beli su savladali goste 3:0 i zadržali sedam bodova viška u odnosu na Crvenu zvezdu, mada imaju i utakmicu više, ali činjenica da su pobedili na poslednjih 11 prvenstvenih mečeva daje dodatno samopouzdanje igračima trenera Igora Duljaja.

Meč protiv "zmajeva", pored sigurne pobede ostaće zapamćen i po činjenici da je Bibars Natho upisao 50. asistenciju od dolaska u klub iz Humske.

"Gde god se okrenete statistika i brojevi, ali ne mogu da krijem, lep je osećaj. Ipak, ono što je najvažnije je da zadržimo ovakvu energiju, duh i momentum, da na ovaj način nastavima i privedemo jesenju polusezonu kraju", rekao je Izraelac u izjavi za klupski sajt.

Duel protiv Voždovca bio je ko zna koji u nizu na kojem se crno-beli muče tokom prvog poluvrmeena, a onda u nastavku pokažu pravo lice i osiguraju pobedu.

"To je normalno. Ekipe se na početku zatvore i imaju snage i da trče, dok se kasnije ta snaga gubi i prinuđen si da igraš otvorenije. Tu onda vidimo našu šansu i postižemo golove."

Posle duže vremena Ksander Severina se navijačima Partizana prikazao u dobrom svetlu, možda je čak bio i najagilniji igrač crno-belih u nedelju uveče, a taj njegov trud je nagrađen i postignutiom golom.

"Mislim da smo odradili odličan posao protiv Voždovca. Ovo je moj drugi gol u Partizanu i zaista sam srećan. I na polju ličnog samopouzdanja mi je ova utakmica zaista bila potrebna. U nekoliko utakmica nisam bio starter i uželeo sam se terena. Moramo ovako da nastavimo! Svi želimo da pobedimo svaku, što nije lak posao i zbog toga mormao da budmeo fokusirnai", završio je Holanđanin.

Vremena za odmor nema, budući da crno-bele već u sredu, 1. novembra očekuje meč prve runde takmičenja Kupa Srbije protiv Jedinstva iz Uba.