Superliga Srbije

Tomislav Sivić predstavljen u Lučanima: Ovo je prava fudbalska sredina, Mladost ima tim za gornji deo tabele

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2023 17:40
Tomislav Sivić predstavljen u Lučanima: Ovo je prava fudbalska sredina, Mladost ima tim za gornji deo tabele TV Arena sport

Posle dva uzastopna poraza u Superligi Srbije, uprava kluba Mladosti iz Lučana odlučila je da smeni trenera Igora Savića, a na njegovo mesto postavila je dobro poznato lice - Tomislava Sivića, koji je u finišu prošle sezone vodio ovaj tim i pomogao mu da ostane u elitnom rangu.

Tomislav Sivić se tako vratio na mesto uspeha, a danas je promovisan u novog šefa stručnog štaba Mladosti, koji se trenutno nalazi na 8. mestu tabele sa 15 osvojenih bodova.

"Želeo bih da se zahvalim svima, kao i prethodom treneru, koji je napravio dobar rezultat. Napravio je sasvim zadovoljavajuću bodovnu zalihu. Nastavio je tamo gde smo stali. Takva je situacija kod nas trenera. Ako nešto ne krene po dobru, mi smo prvi na listi odgovornih i to je deo našeg posla", rekao je Sivić na predstavljanju i dodao:

"Što se tiče mog ponovnog dolaska. Ja sam se i prvi put dobro osećao u Lučanima. Ovo je prava fudbalska sredina. Ne mogu mnogi timovi da se pohvale činjenicom da na godišnjem nivou izbace po 2,3 bisera, kao što Mladost radi i to je sigurno za ove iskusnije momke u klubu, pravo zadovoljstvo. Rezultat je taj koji svakog od nas ocenjuje, pa u tom duhu želimo da nastavimo tamo gde smo stali. Prošli put je bilo 5 od 7 što je zadovoljavajući prosek. Međutim ta priča je gotova i sada je neka drugačija u opticaju."

Nema lakih protivnika u Superligi Srbije.

"Sve nas teške utakmice čekaju u nastavku sezone. Nema lakih protivnika. Pogledajte kako Kragujevčani igraju. Železničar, koji bio poslednji na tabeli, sada se bori na bod. Svi se bore za goli život. Svaka ekipa se pojačala. Novi Pazar je doveo ozbiljne igrače. Liga je sada izjednačena. Naravno, Zvezda i Partizan su uvek više kotirani od ostalih, a ovo drugo je sve tu na bod ili dva."

Ambicije kluba iz Lučana su mnogo veće ove sezone.

"Mladost više nije ekipa koja se bori za opstanak. Pokazala je da je za mnogo više, čemu svedoče rezultati iz prvih sedam kola. Mi moramo da želimo više. Imamo kvalitet za gornji deo tabele. To je sada novi cilj i svi ćemo morati da dodamo gas. Potrudićemo se da afirmišemo 2,3 nova igrača. Sada ih ima dvojica, Veličković i Sremčević. Tu su još dva Žunića, dok u mlađim kategorijama imamo još 3-4 ozbiljna talenta. Sve to moramo da uklopimo. Da napravimo rezultat i afirmaciju. Neće biti lako, ali ja volim taj deo posla i daću sve od sebe da probamo da izvučemo maksimum u svakom segmentu.", zaključio je novi/stari trener.
 

Standings provided by Sofascore