Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Zvezda i TSC žele pobede pred evropske izazove

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2023 13:11
Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Zvezda i TSC žele pobede pred evropske izazove MN Press

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su od Novog Pazara pred obaveze na evropskoj sceni, a preostala dva srpska predsavnika u evrokupvima, Crvena zvezda i TSC svoje mnečeve igraju ove subote.

Aktuelni šampion će na svojj "Marakani" od 18.30 časova (TV Area 1 Premium) dočekati ivanjički Javor, a trene Barak Bahar ima mnogo problema sa povređenim igračima, pre svih Osdmana Bukarija, dok je pod zakom pitanja i Korejav Hvam.

Zvezdi je ovaj susret važan budući da od sinoć imaju sedam bodova manje od lidera na tabeli Partizana, a sa tribina bi trebalo da imaju i veliku pdoršku navijača, tim pre što će svima onima mlađim od 14 godina biti dozvoljen bespaltan ulaz.

"Nastavljamo takmičenje u prvenstvu, a zatim ćemo igrati na svaka tri dana, uz mečeve Lige šampiona. Neće biti ni malo lako, međutim bićemo maksimalno oprezni i sa jednim ciljem ćemo ulaziti u svaki meč, a to je pobeda. Već sutra igramo protiv Javora, biće to prava prilika da prikažemo dobru igru, kao što su to učinila Zvezdina deca u Kupu Srbije, a zatim da u dobrom raspoloženju krenemo put Lajpciga", kaže prvotimac crveno-belih, Marko Stamenić, dok trener gostiju, Radovan Ćurčić dodaje:

"’Obično se kaže da su protiv favorita najlakše utakmice. Međutim, za nas je ovo najteži meč, jer za protivnika imamo šampiona. Dobro smo iskoristili pauzu i pripremili se za današnji duel. Iza nas su dve uzastopne pobede što nam je dalo neki mir, ali nema opuštanja. Zvezda je nesumnjivo veliki favorit, a na nama je da zaigramo maksimalno borbeno sa dosta trčanja i duela. Važno je da iz duela izađemo bez povreda, pred narednu utakmicu protiv Napretka, koja je za nas izuzetno  važna. Za sada smo zadovoljni postignutim, ali se sa tim ne zadovoljavamo, jer želimo da izborimo mesto koje je daleko od opasne zone".

TSC, s druge strane, poslednji meč pred obaveze u Evropi igra protiv Voždovca "na krovu" (19, TV Arena sport 2), a dočekuje ga sa pet vezanih mečeva bez pobede u svim takmičenjima, a poslednji od njih je poraz od Smedereva u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Mozzart Bet Superliga, 12. kolo

petak

Novi Pazar – Čukarički 1:0 (0:0)
/Obradović 81/

Napredak – Radnički 1923 1:3 (0:0)
/Bastajić 74 - Čolović 54, 90+7, Činedu 67,/

Spartak – Partizan 0:3 (0:0)
/Marković 70, Zahid 77, Saldanja 81/

subota

Crvena zvezda – Javor 18.30 (TV Arena 1 Premium)
Voždovac – TSC 19.00 (TV Arena sport 2)

nedelja

Mladost – Radnički Niš 18.00 (TV Arena sport 10)
Vojvodina – Radnik 18.00 (TV Arena sport 1)

ponedeljak

Železničar – IMT 18.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore