Superliga Srbije

Urošević kapitenski: Pravi je trenutak za derbi! Moramo da pokažemo karakter

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2023 12:45
Urošević kapitenski: Pravi je trenutak za derbi! Moramo da pokažemo karakter MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana će u petak od 19.00 (TV Arena 1 Premium) odmeriti snage u 169. "večitom derbiju" na stadionu "Rajko Mitić".

Trener Partizana, Igor Duljaj, kao i kapiten, Slobodan Urošević, su danas održali konferenciju za medije, gde su odgovarali na pitanja novinara i izneli svoja očekivanja od pred meč.

Urošević je na samom startu istakao da se ne slaže da je ovo najgori trenutak za derbi, već da misli potpuno suprotno:

"Nova utakmica novo dokazivanje, svaki derbi je nešto novo. Čujem neka razna mišljenja o tome kako ovo nije pravi trenutak za danas da odmerimo snage sa Zvezdom. Ja baš mislim obrnuto, smatram da je ovo pravi trenutak da ekipa pokaže karakter i borbenost, da izađemo iz te neke krize", počeo je Urošević.

Potom je istakao da motivacioni govor nije planirao, jer je svestan da za derbi igračima dodatna motivacija nije potrebna:

"Ako ovaj period iza nas nije dovoljna motivacija, ne znam kako onda govor može da pomogne. Sve što se dogodilo pre je sasvim dovoljno".

U medijima se nakon utakmice sa Radničkim 1923 (1:1) pojavio snimak gde je Urošević sam otišao do tribine navijača Partizana i ušao u diskusiju sa nekima od njih:

"Da pojasnimo tu situaciju, pošto su razni mediji prenosili da je bilo nekakvog konflikta između mene i navijača. Navijači su tražili da dođe cela ekipa, ali ona je bila već u svlačionici. Ja sam otišao do njih i imao samo jednu upitnu rečenicu za gospodina. Ako je to konflikt onda stvarno ne znam. Ispraćen sam aplauzom i podrškom za derbi, pa bih stavio tačku na te spekulacije", jasan je bio kapiten. 

Urošević je svestan teške rezultatske situacije u kojoj se Partizan nalazi, ali isto tako kako se iz toga izlazi:

"Loše utakmice se dogode i možemo da kažemo da je neki naš loš period, možda je do samopouzdanja. Ali jedino što možemo da uradimo je da se zajedno iz toga izvadimo, kao što smo se samo mi i uvalili. Moramo da idemo napred, ne sme da se ponavlja ono što je bilo. Dokazali smo da možemo da pobedimo i zvučna imena i dobre ekipe, ali se dese neke utakmice gde sve prospemo. Želeo bih da svi daju podršku klubu i igračima, da ne bude negativnih komentara jer iz ovoga možemo samo da izađemo svi zajedno", istakao je Urošević.

Govorio je levi bek crno-belih i o igračima Crvene zvezde:

"Svi znamo da Zvezda ima kvalitetne igrače, koji mogu da reše utakmicu jednim potezom. Moramo da obratimo pažnju na dosta stvari, dobri su kao tim, moramo da uradimo ono što je do nas, to je najvažnije. Da pokušamo da se vratimo na neke uspehe i da dobijemo utakmicu ako je ikako moguće".

Za kraj, apelovao je na navijače da pruže podršku igračima, jer im je preko potrebna:

"Uvek sam govorio da nam znači podrška navijača, oni nam daju vetar u leđa kada je teško i kada nam ne ide. To što oni skandiraju (protiv uprave), to je njihovo, svako ima pravo da iskaže vid nezadovoljstva, ali u ovom momentu je najbolje da se pruži podrška igračima, jer trenutno bojle nemaju. Negativni komentari neće pomoći, čak mogu da odmognu. Apelovao bih da budu uz tim, pa ćemo na kraju sezone videti šta i kako", podvukao je Urošević.