Superliga Srbije

Nove promene u Železničaru: Prvo je smenjen trener, a sada je otišao i sportski direktor

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.10.2023 13:39
Nove promene u Železničaru: Prvo je smenjen trener, a sada je otišao i sportski direktor MN Press

Dosasadšnji sportski direktor Fudbalskog kluba Železničar iz Pančeva, Ivan Adžić odlučio je da se povuče sa te funkcije i podneo je ostavku.

Železničar je prošle sezone izborio plasman u Mozzart Bet Superligu Srbije, a trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo četiri boda.

Pančevci su od početka sezone promenio tri trenera, a poslendji je na tu funkciju postavljen Nenad Mijailović, koji je zamenio Aleksandra Lintu, dok je pre njega na klupi sedeo Predrag Rogan.

Ivan Adžić je bio sportski direktor Železničara od 2022, a tim iz Pančeva je uspeo da uvede u Superligu Srbije što je istorijski uspeh za ovaj klub.

"Pre tačno godinu i po dana prihvatio sam funkciju sportskog direktora  Železničara. U tom trenutku sam imao ispred sebe veliki izazov i samo jedan cilj, a to je da uvedem Železničar u superligaše prvi put u istoriji Pančeva. Zajedničkim snagama smo uspeli u tome i zbog toga sam ponosan i srećan. Ono što sam odmah rekao i stojim iza toga: 'Lakše je ući u Superligu, nego u njoj opstati'. Ulaskom u Superligu odgovornost je još viša, te je profesionalni i strateški pristup u radu sa timom potrebno podići na još viši nivo", obrazložio je razloge odlaska Adžić i poželeo sreću ekipi u nastavku sezone:

"Odlazim iz kluba kako se sadašnje aktivnosti i odluke uprave kluba i moje viđenje superligaša ne poklapaju. Ono što želim da kažem je da sam u Pančevu stekao mnogo prijatelja, sarađivao sa divnim ljudima, trenerima, momcima, odnosno igračima iz kluba o kojima imam samo reči hvale. Želim im sreću u daljem radu".