Superliga Srbije

Navijači Novog Pazara bacali petarde na teren, jedna pogodila njihovog golmana: Prekinut meč sa Vojvodinom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2023 16:15
Navijači Novog Pazara bacali petarde na teren, jedna pogodila njihovog golmana: Prekinut meč sa Vojvodinom MN Press

Utakmica Novog Pazara i Vojvodine trebalo je da bude jedna od potencijalno zanimljivijih ovog superligaškog vikenda, u fudbalskom smislu, ali je u medijsku žižu došla zbog incidenta u 10. minutu, kada je golman domaćina Nikola Mirković petardom pogođen u glavu, a glavni sudija Srđan Jovanović ubrzo posle toga prekinuo susret.

Za incident su krivi navijači Novog Pazara, jer su pirotehnikom zasuli travu, a kapiten njihovog tima izvukao je najdeblji kraj, kada je dobio udarac od kog je pao na zemlju, zbog čega je morala da mu bude ukazana medicinska pomoć. 

Malo posle toga eksplozivna naprava je eksplodirala i ispred nogu defanzivca Abdulaja Sisea, pa je arbitar zaustavio igru, procenivši da timovi nisu dovoljno bezbedni na terenu. Dok su pogođeni kapiten i Adem Ljajić pokušali ličnim obraćanjem da ubede navijače da prekinu s takvim ponašanjem.

S druge strane, Jovanović insisistira da se isprazni deo tribine odakle su stizale petarde. Prekid je još u toku, a u trenutku obustave borbe za bodove rezultat je bio 0:0.