Superliga Srbije

Žarko Lazetić: Nije nam trebala ova pauza

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.09.2023 19:34
Žarko Lazetić: Nije nam trebala ova pauza MN Press

Trener fudbalera TSC iz Bačke Topole Žarko Lazetić rekao je danas da ekipa mora da se prilagođava teškom rasporedu koji je nastao zbog odlaganja utakmica, ali da je dobro trenirala i da je spremna da ostvari dobar rezultat u sutrašnjoj utakmici protiv Mladosti u Lučanima (19 časova) u 10. kolu Superlige Srbije. 

"Sad ćemo imati tri utakmice u nedelju dana, pa opet predah pre nego što nastupe dva meseca haosa sa stalnim utakmicama na svaka tri dana. Nije nam trebala ova pauza, ali sve je to viša sila i stvar na koju nismo mogli da utičemo, tako da nam preostaje da pokušamo da se prilagođavamo", rekao je Lazetić danas za klupski sajt.

TSC je trebalo tokom sedmice da igra protiv Napretka u devetom kolu, ali je čitavo kolo odloženo zbog Dana žalosti u Srbiji, a prethodno je i duel osmog kola protiv Crvene zvezde odložen.

"Iako mi se ne sviđa sve ovo oko odlaganja utakmica, mislim da smo spremni. Imamo odlične treninge i momci na njima rade izvanredno što meni uliva optimizam i nadu da možemo da odigramo na najvišem nivou i dođemo do povoljnog rezultata", dodao je Lazetić.

Govoreći o narednom protivniku, Lazetić je rekao da je Mladost u prethodnim utakmicama igrala kvalitetno.

"Protiv Voždovca su bili izjednačeni, Vojvodinu su mogli da pobede, čak su i protiv Zvezde uspeli da izjednače i da većinu vremena budu egal sa njima, što mnogo govori u kakvoj su formi. Na domaćem terenu uvek igraju izuzetno dobro, nezgodan su domaćin, ali mi znamo njihov stil igre i da je pred nama veliki izazov, ali od onih koji će i nama dati neke odgovore. Mi smo u poslednje dve utakmice imali po tri primljena gola, tako da pre svega moramo dobro defanzivno da se organizujemo i da kontrolišemo njihove ofanzivne tranzicije sa tri igrača napred", istakao je trener kluba iz Bačke Topole.

Lazetić je konstatovao da je novi trener Mladosti uveo novi sistem igre i odbranu, ali da njegova ekipa mora da se koncentriše na svoju igru.

"Ne smemo da im dozvolimo da iskoriste naše propuste. Treba da budemo organizovani, kompaktni i dobri u igri iza lopte i u defanzivnoj tranziciji. Sada im uspeva da pobeđuju i postižu dobre rezultate i za razliku od prošle godine sada su puni samopouzdanja, tako da će utakmica sigurno biti odlična", zakjučio je Lazetić.