Superliga Srbije

Draguljub Zbiljić za TV Arena sport: Želim da Tadić završi karijeru u Vojvodini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2023 23:15
Draguljub Zbiljić za TV Arena sport: Želim da Tadić završi karijeru u Vojvodini MN Press

Predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić gostujući u emisiji "Pregled kola" na TV Arena sport, govorio je o planovima "Stare dame", ciljevima i renoviranju stadiona "Karađorđe", ali je i otkrio da je želi da vrati neke bivše igrače Vojvodine, koji bi trebalo da budu okosnica ekipe koja će krenuti po prvi šampionski naslov nakon tri decenije.

Izgovorio je samo jedno ime, veliku želju ne samo njega već i svih pristalica Vojvodine - Dušan Tadić.

"U stalnim smo pregovorima sa nekim bivšim igračima. Konkretno, Miroslav Tanjga pregovara sa dvojicom nekadašnjih igrača Vojvodine, koji su zvučna imena. Voleo bih da vratimo dva ili tri bivša igrača, ne više od toga, jer treba dati prostor i klincima koji dolaze. Međutim, radimo svakako i na povratku nekih fudbalera. Jako je bitno da se barem jedan vrati, znam to po odbojci, jer kad jedan dođe bude okidač, pa se onda ostali sami nude. Moja velika želja je da Dušan Tadić završi karijeru u Vojvodini i da odigra barem šest meseci. Tadić bi trebalo da bude poput Miloša Šestića iz  šampionske 1989. godine, koji će da ujedini sve ostale", rekao je Dragoljub Zbiljić za Arenu Sport.

Govorio je Zbiljić o finansijama, o prodajama igrača koji su gotovo svi sem Uroša Kabića (prodat Zvezdi za 800.000 evra) donelio klubu preko milion evra, tri projekta za renoviranje "Karađorđa", otvaranju muzeja, ali i o trenerima. Radoslav Batak nije smenjen zbog eliminacije od APOEL-a već zato što je u jednom moemntu "izgubio kontrtolu nad igračima". O aktuelnom treneru Ranku Popovoviću imao je samo reči hvale.

TV Arena sport/ Screenshot

 

 

"Ranko ima izrazit pobednički karakter, gledam često treninge i vidim da to ide u dobrom smeru. Zna i da kritikuje, ali to žargonski rečeno radi na jedan šmekerski način. Ima veliki autoritet, a jedino što mu zameram jeste što mnogo priča sa sudijama. To ne volim, mi smo Vojvodina. Neka sudije rade svoj posao, a mi ćemo svoj. Ranko je i dobar poznavalac vina, pa moram i za to da ga pohvalim".

Objasnio je prvi čovek Novosađana kako je iz kluba otišao Nikola Čumić zbog uvećane ponude Rubina i jako dobre zarade (1,5 miliona evra i 20 odsto od dalje prodaje), a nije želeo da pomene krilnog igrača Dinama iz Moskve čiji je transfer propao u "minut do 12".

Za kraj je prognozirao i ishod predstojećeg meča Vojvodine, koja u četvrtak ide na noge ekipi Voždovca.

"Očekujem pobedu Vojvodine od 3:1", istakao je Dragoljub Zbiljić.