Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Sneg je očišćen, igraće se meč Partizan - Radnički 1923

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2023 09:43
Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Sneg je očišćen, igraće se meč Partizan - Radnički 1923 MN Press

Trebalo je fudbaleri Partizana i Radničkog 1923 juče da odigraju meč 23 kola Mozzart Bet Superlige, ali je zbog loših vremenskih uslova taj duel pomeren za danas u 14.00 časova (TV Arena 1 Premium).

Padavina u Beogradu danas nema, informacije iz Humske govore da je trener očišćen i da su se stekli uslovi za odigravanje susreta protiv tima iz Kragujevca.

Crno-beli u ovaj duel ulaze nakon bolnog poraza od Mladosti (0:4) i još bolnije eliminacije iz Lige konferencija od Šerifa (1:3), kao i najavljenog povlačenja trenera Gordana Petrića, a sve to pred 169. večiti derbi protiv Crvene zvezde koji je na programu u petak, 3. marta u 19.00 časova (TV Arena 1 Premium).

Srpski vicešampion trenutno ima 14 bodova manje od aktuelnog šampiona i lidera na tabeli, pa će njegovi igrači pokušati da pobedom protiv Kragujevčana dođu na "skromnih" 11 bodova zaostataka, a eventualnom pobedom u petak se približe na "minus osam".

"Posle utakmice u četvrtak protiv Šerifa ove utakmice dođu kao lek i siguran sam da igrači jedva čekaju da izađu na teren i da pokažu da je to bilo samo loše veče. Što pre dođu ovakve utakmice, to je bolje i za njih i za nas. Ekipa iz Kragujevca mi se sviđa kako igra, stvarno lepo igraju i talentovani su, tako da nas sutra čeka ekipa koja će probati da igra i da se nadigrava. Igrači su spremni, imamo sad trening u šest sati, pa ćemo videti da li se neko žali na povredu", kaže trener Partizana Gordan Petrić, dok njegov kolega iz Kragujevca Dejan Joksimović dodaje:

"Utakmica sa Čukaričkim na Banovom brdu, u kojoj smo postigli dva pogotka, pokazala je da i te kako imamo kvalitet da uspešno rešavamo te neke povoljne situacije u protivničkom šesnaestercu, tako da se nadam da ćemo u narednim utakmicama popraviti procenat realizacije i da će se to pozitivno odraziti i na same rezultate. Partizan je veliki klub, koji trenutno prolazi kroz period krize igre i rezultata. Međutim, to ne sme da nas zavara, posebno jer imaju veliki broj igrača izraženog individualnog kvaliteta koji jednim potezom mogu da odluče utakmicu. Što se nas tiče, igre koje smo prikazali u prethodna tri kola daju nam za pravo da budemo optimisti i ja iskreno verujem da ćemo i ovoga puta biti konkurentni ekipi Partizana, kao što je to bio slučaj u jesenjem duelu na našem stadionu".

Mozzart Bet Superliga, 23. kolo

Četvrtak

Napredak - Radnički Niš 2:0 (0:0)
/Šarić 55 pen, Bastajić 65/

Voždovac - Mladost Lučani 1:1 (0:1)
/Nešković 68 - N. Adamović 31/

Petak

Vojvodina - Radnik Surdulica 1:1 (1:0)
/Čumić 19 - Danoski 3/

Čukarički - Kolubara 3:0 (0:0)
/Tomović 60, Stojanović 74, Ivanović 83/

Subota

Javor - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Pešić 38, Mitrović 56/

TSC - Spartak 2:2 (2:0)
/Stojković 12, Jovanović 21 - Bijelović 50, 75p//

Novi Pazar - Mladost GAT 1:0 (0:0)
/Majdevac 67p/

Ponedeljak

Partizan - Radnički 1923 14.00 (TV Arena 1 Premium)