Superliga Srbije

Partizan slavio u Pančevu: Crno-beli imaju četiri boda više od Zvezde pred 171. "večiti derbi"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2023 22:08
Partizan slavio u Pančevu: Crno-beli imaju četiri boda više od Zvezde pred 171. "večiti derbi" FK Partizan

Fudbaleri Partizana opravdali su ulogu favorita i savladali Železničar u Pančevu u okviru 8. kola Mozzart Bet Superlige Srbije - 2:1 (1:1).

Ovim trijumfom crno-beli su došli na "plus četiri" u odnosu na Crvenu zvezdu sa kojom će se u sredu, 27. septebra sastati na svom terenu u okviru 171. večitog derbija.

Za sve su se na ovom meču pitali fudbaleri iz Humske. I za ono pred golom Železničara, ali i za ono u kaznenom prpostoru ispred gola Aleksndra Jovanovića.

Jer jedino što su Pančevci uspeli da urade u napadu bio je taj postignuti gol u 32. minutu koji je došao nakon nesmotrene reakcije Saldanje koji je u izjednačujući pogodak pretvorio Aleksandar Đorđević, a pre njega je crno-ble u vođstvo doveo upravo Saldanja golom u 25. minutu.

Sve ostalo vredno pomena na ovom susretu bio je viđeno je isključivo na polovini terena domaćeg tima, a ta konstatacija se posebno odnosi na drugi period meča.

Tada su crno-beli svim silama pritiskali rivala, šanse su se ređale iz minuta u minut, domaćin nije praktično ni došao do kaznenog prostora Parttizana i takva dominacija je donela trjumf Parizanu.

I to zahvljujući dvojici rezervista. Nemanja Nikolić je spusti loptu do Gajesa Zahida, a on sjajnom reakcijom postigao drugi gol u dresu novog kluba i doneo veliku pobedu timu iz Husmek.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 8. kolo

Četvrtak

IMT - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Luković 20/

Petak

Radnik - Radnički Niš 0:0
Spartak - Voždovac 1:0 (0:0)
/Mudirnski 90p/
Železničar - Partizan 1:2 (1:1)
/Đorević 32p - Saldanja 25, Zahid 82/

Subota

Mladost - Novi Pazar 19.00 (TV Arena sport 10)
Vojvodina - Javor 19.00 (TV Arena Premium 3)

Odloženo

Crvena zvezda - TSC
Napredak - Čukarički

 

Standings provided by Sofascore