Superliga Srbije

Fudbaler Vojvodine u teškom stanju: Vratio se u Novi Sad iz Konga i odmah je hospitalizovan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.09.2023 15:52
Fudbaler Vojvodine u teškom stanju: Vratio se u Novi Sad iz Konga i odmah je hospitalizovan MN Press

Fudbaler Vojvodine, Džonatan Bolingi (29), hitno je prebačen u bolnicu u Sremskoj Kamenici i njegovo stanje je teško, prenosi portal "Mondo"

Dramatičnu vest potvrdio je klub, bez detaljnih informacija o tome šta se dogodilo fudbaleru koji je stigao u Srbiju ovog leta sa Tajlanda.

"Nakon utakmice sa Radničkim 1923, Bolingi je otputovao u Kinšasu na reprezentativne obaveze sa selekcijom DR Konga, nakon čega se vratio u noći, 14. septembra. Po dolasku je prijavio da se loše oseća i odmah je prebačen na Urgentni centar KC Vojvodine, gde je urađena detaljna i kompletna dijagnostika. Zbog teškog zdravstvenog stanja, konzilijum lekara je odlučio da Bolingi bude prebačen na Institut za plućne bolest u Sremskoj Kamenici, gde je primljen u jedinici intenzivne nege. Tamo je dodatno podvrgnut detaljnoj dijagnostici. Njegovo stanje je ozbiljno, teško, ali dobro i ja sam zadovoljan što je na najboljem mogućem mestu", rekao je o fudbaleru doktor Vojvodine Borko Vukosav.

O njegovom zdravlju brine tim specijalista koji ima enormno iskustvo za lečenje u ovakvom stanju.

"Svi se nadamo da će se Džonatan izvući i prebroditi ovo teško stanje. Uzroci su nepoznati, u toku su i dalje detaljne analize, svi dosadašnji testovi do sada su negativni. Prati se i epidemiološka situacija u Kinšasi, u kontaktu smo sa njegovim lekarima u reprezentaciji i lokalnim doktorima. Terapija je u toku. Naš medicinski tim je u konstantnom kontaktu sa lekarima u Institutu, i čekamo dalji razvoj događaja", dodao je doktor Borko Vukosav.

Vojvodina je rekla da u ovom trenutku svi u klubu razmišljaju samo o Bolingiju i da je svima jako teško da se fokusiraju na meč protiv Spartaka predstojećeg vikenda.

"Kada dobijete ovakve vesti, onda je utakmica u drugom planu. Misli svih nas usmerene su ka Boliju i želimo mu da se što pre oporavi. Ova situacija treba da bude i motivacija za sve nas i da odigramo i za njega. Ne sumnjam da će on svoju utakmicu da dobije. Kada se dese ovakve stvari, podsetimo se na prioritete u životu", rekao je trener Vojvodine Ranko Popović.