Superliga Srbije

Na Voždovcu će se slušati rege: "Zmajevi" doveli reprezentativca Jamajke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.09.2023 09:30
Na Voždovcu će se slušati rege: "Zmajevi" doveli reprezentativca Jamajke FK Voždovac

Reprezentativac Jamajke, ekipe poznate po nadimku "rege bojsi", Džunior Flemings došao je na jednogodišnju pozajmicu u Voždovac iz francuskog Tuluza.

To je posle dovođenja fudbalera engleskog Njukasla još jedan uspešno sklopljen posao uprave beogradskog superligaša sa klubom iz Lige petice.

Kako su "zmajevi" objavili na svom zvaničnom sajtu reč je o dvadesetsedmogodišnjem krilnom fudbaleru koji je ponikao u Tivoli Gardensu, zatim karijeru gradio u Njujork Red Bulsima, Tampa Beju, Finiks Rajzingu, Ledžionu odakle se u januaru 2022. godine preselio u redove francuskog prvoligaša.

"Nedostajao nam je u rosteru igrač na poziciji desnog krila i po mogućstvu drugog centralnog napadača, a izbor je pao na Flemingsa. Dolazi iz takmičarskog ritma, tako da nadamo se da će pomoći našem mladom timu da iskaže u potpunosti svoj potencijal. Dugo smo pregovarali sa njim i francuskim klubom. Očekujemo da vrlo brzo prihvati sve zahteve i principe igre i sigurni smo da smo napravili dobar posao", rekao je sportski direktor Voždovca, Bojan Leontijević.

Momak rođen u Kingstonu je do sada odigrao 26 utakmica u nacionalnom timu i postigao četiri gola, a kao jedan od razloga dolaska u Voždovac je naglasio mladost ekipe.

"Znao sam da dolazim u najmlađi tim u Evropi. Istraživao sam malo o klubu, igračima, rezultatima u prošlosti. Tim mi je na prvom mestu i daću sve od sebe da kao ekipa napravimo što bolje rezultate. Nikad nisam igrao na ovakvom stadionu, koji se nalazi na krovu tržnog centra, izgleda veoma kreativno. Imam iskustvo igranja na veštačkoj travi, prija mi, jer tako i moja brzina može da dođe do izražaja", rekao je Flemings.