Superliga Srbije

MozzartBet Superliga na Areni sport: Partizan "leči rane" protiv Kragujevčana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2023 08:55
MozzartBet Superliga na Areni sport: Partizan "leči rane" protiv Kragujevčana MN Press

U poslednjoj utakmici 23. kola MozzartBet Superlige, Partizan dočekuje Radnički iz Kragujevca, a direktan prenos iz Humske možete pratiti od 16:30 na TV Arena 1 Premium.

Nakon poraza od Šerifa (3:1) u revanšu dvomeča u Ligi konferencija, crno-beli su okončali svoj put u Evropi i sada se okreću obavezama u domaćem prvenstvu. Međutim, ni tamo ne "cvetaju ruže". Nedavno su zabeležili ubedljiv poraz od Mladosti GAT na svom terenu (0:4) i s obzirom na veliku bodovnu razliku (14) u odnosu na Crvenu zvezdu, sva je verovatnoća da neće uspeti da prekinu šampionski niz najvećeg rivala. 

Međutim, šanse ipak postoje, što je nedavno potvrdio i trener "parnog valjka" Gordan Petrić, koji će izvesno napustiti klupu Partizana, nakon serije loših rezultata na domaćoj i evropskoj sceni. A, u svakom slučaju pobeda protiv Kragujevčana, bi bila lepa uvertira pred 169. "večiti derbi", koji je na programu 3. marta na stadionu "Rajko Mitić".

"Posle meča sa Šerifom, nekako ove utakmice dođu kao lek i siguran sam da igrači jedva čekaju da izađu na teren i da pokažu da je to bilo slabo veče. Sviđa mi se kako igra ekipa Radničkog. Ponekada se opusti glava pored njih sa nekim segmentima, danas nas čeka ekipa koja će pokušati da igra i da se nadigrava sa nama", rekao je Petrić i dodao:

"Pobeda je bitna za nas, da uđemo u kolotečinu, dolazi utakmica sa Zvezdom koja je u rangu najtežih koje smo do sada igrali. Biće to jedna evropska utakmica", zaključio je trener Partizana.

 

 

Ako pogledamo statistiku, Partizan je slavio u prethodnih 11 međusobnih duela, a u poslednjem okršaju sa Radničkim pobedio je u Kragujevcu minimalnim rezultatom golom Bibarsa Natha. Nastup Izraelca u Humskoj je i dalje pod znakom pitanja, dok će prema rečima Petrića, najverovatnije biti spreman za derbi sa Crvenom zvezdom.

Mozzart Bet Superliga, 23. kolo

Četvrtak

Napredak - Radnički Niš 2:0 (0:0)
/Šarić 55 pen, Bastajić 65/

Voždovac - Mladost Lučani 1:1 (0:1)
/Nešković 68 - N. Adamović 31/

Petak

Vojvodina - Radnik Surdulica 1:1 (1:0)
/Čumić 19 - Danoski 3/

Čukarički - Kolubara 3:0 (0:0)
/Tomović 60, Stojanović 74, Ivanović 83/

Subota

Javor - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Pešić 38, Mitrović 56/


TSC - Spartak 2:2 (2:0)
/Stojković 12, Jovanović 21 - Bijelović 50, 75p//

Novi Pazar - Mladost GAT 1:0 (0:0)
/Majdevac 67p/

Nedelja

Partizan - Radnički 1923 16.30 (TV Arena 1 Premium)