Superliga Srbije

Alekandar Lutovac napustio Partizan i karijeru nastavlja u austrijskom Ridu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2023 19:04
Alekandar Lutovac napustio Partizan i karijeru nastavlja u austrijskom Ridu MN Press

Aleksandar Lutovac napustio je Partizan i do kraja sezone igraće u austrijskom Ridu. Poslednjeg dana prelaznog roka, ekipa koja se bori za opstanak u austrijskoj Bundesligi uspela je da angažuje krilnog igrača Partizana, ali i mladog reprezentativca Austrije Stefana Kordića. potpisali su do kraja sezone, uz opciju produžetka za godinu dana ukoliko klub ostane u eliti.

"Dugo smo pratili Lutovca, imali smo prilike uživo da ga gledamo na zimskim pripremama u Beleku. Sada se ukazala šansa da ga dobijemo iz velikog kluba bez obeštećenja. Lutovac ima internacionalno iskustvo sticano kroz Ligu Evrope i Ligi konferencija i sigurno je da će naš ofanzivni deo učiniti svestranijim", istakao je sportski direktor Rida Volfgang Fiala.

Srpski fudbaler je iz Rada stigao u Partizan u julu 2019. godine, odigrao je 88 mečeva uz tri gola i osam asistencija.

"Srećan sam što mogu da igram u Ridu i nadam se da ću pomoći timu da ostvari svoje ciljeve. Opstanak je glavni prioritet. Rid mi nije nepoznat, odgledao sam poslednju utakmicu protiv Viner sport kluba", istakao je Lutovac za klupski sajt.

Rid je posle 16 kola na pretposlednjem mestu Bundeslige sa 13 bodova, a već za vikend na startu prolećnog dela dočekaće Hartberg u derbiju začelja.